Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi 40 bin istihdam sağlayacak

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi 40 bin istihdam sağlayacak
İstanbul Havalimanı’nın yanı başında yer alan Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi’nin detayları ve istihdam hedefleri ortaya çıktı.

DHA’da yer alan habere göre, Halka açık ihale ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan 2,1 milyar TL’ye, bugüne kadar tek seferde en yüksek bedelle, alınan Arnavutköy Yassıören Proje Alanı’nın Kuzey Marmara Sanayi Ve Teknoloji Vadisi’ne dönüşen projesinin tanıtım toplantısı Beşiktaş’ta gerçekleşti.

Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, Kuzey Marmara Sanayi ve Teknoloji Vadisi Oluşumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal ve çok sayıda iş insanı katıldı.

DOĞRUDAN 40 BİN DOLAYLI YOLDAN 100 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

İstihdam hedeflerinden de bahseden Yeltekin, “Proje tamamlandığında 40 bin direkt, 100 bin de dolaylı istihdam hedefliyoruz. Çünkü havalimanı ve diğer lojistik hatlarına yakın olduğu için tercih edilen bir bölge. Burada ilginç bir durum da var; genellikle İstanbul trafiğine girip çıkıldığında mavi yakalı veya beyaz yakalı personeli istihdam etmekte zorluk yaşanıyor. Dolayısıyla buraya gerek servis gerekse diğer ulaşım ağlarıyla rahatlıkla ulaşım sağlandığı için pozitif etkisi olacağını düşünüyoruz” dedi.