Gözaltına alınan Levent Göktaş kimdir? Teröristbaşı Öcalan’ı Türkiye’ye getiren ekipteydi

Gözaltına alınan Levent Göktaş kimdir? Teröristbaşı Öcalan’ı Türkiye’ye getiren ekipteydi
Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen isimlere yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Gözaltına alınan isimler arasında 2002 yılında MAK Alay Komutanı olan paraşüt komando, 2 takdirname alan tek subay Levent Göktaş da var. Levent Göktaş teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getirilmesinde görev almıştı.

Mustafa Levent Göktaş, Çerkes asıllı Türk asker ve avukattır. 1959 Tokat doğumlu olan Albay Göktaş, teröristbaşı Öcalan’ın Suriye”den çıkarılması ve Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay Özel Kuvvetler MAK birliğinde de görev yaptı. TSK’da 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip tek isim oldu. 7 Ocak 2009’da Ergenekon soruşturması nedeniyle gözaltına alınıp tutuklandı. 5 yıl sonra Mart 2014’te tahliye edildi.

PKK ile çok sayıda çatışmaya girdi, 6 ay boyunca mağarada yaşayarak arazide kaldığını Ergenekon savunmasında fotoğraflarla anlattı. TSK’da yüksek atlama serbest paraşütçü, dağ ve sualtı komandosu olan ilk ve tek subay ve en çok üstün cesaret ve feragat madalyası ve takdirname sahibi asker oldu. 6 adet üstün birlik yetiştirme beratı, 180 adet takdirname aldı. Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini de bitirdi. İngilizce, Rusça ve Arapça bilen Göktaş için dönemin Makedonya Genelkurmay Başkanı “Benim hocamdır, hayran olduğum ve örnek aldığım subaydır” demişti.

"Karapara aklamak" ve "dolandırıcılık" suçlaması ile ABD''de hakkında dava açılan ve Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte anılan Kıraça Holding’in kurucusu İnan Kıraç, “Korkmaz’ın kendisinden 45 milyon dolar istediğine” dair iddialar karşısında kritik isimi olarak avukatı Mustafa Levent Göktaş’ı işaret etmişti.

Öte yandan SBK Holding, Silcolux şirketi vasıtasıyla Kıraça Holding ve Karsan’daki hisselerini İnan Kıraç hesabına avukatı Mustafa Levent Göktaş’a devretmişti. Göktaş ise devir işlemine ilişkin Odatv’ye yaptığı açıklamada “Sezgin Baran Korkmaz ve İnan Kıraç karşılıklı alacaklar için icra takibi başlatmıştı. Daha sonra uzlaşarak bu icra takip işlemini karşılıklı olarak kaldırdık. Yapılan anlaşmayla da Sezgin Baran Korkmaz sahibi olduğu Silcolux şirketinin Kıraça Holding ve Karsan’daki hisselerini İnan Kıraç’a devretti. Yani Kıraça Holding ve Karsan’ın yüzde 100 hisseleri İnan Kıraç’a geçmiş oldu” demişti.

Son dönemde ise Necip Hablemitoğlu suikastında adı geçmeye başlayan Göktaş, Odatv''ye verdiği demeçte Başbakanı Abdullah Gül’e MİT Müsteşar Yardımcılığı görevi için CV vermek istediğini, ancak görüşemediğini söylemişti. Öte yandan Bozkır''ın Hablemitoğlu''nun ölüm emrini verdiği ifadesine “Bu olayın uzak yakın benle hiç ama hiç bir ilgisi yok. Ben kendisinin kim olduğunu bile öldükten sonra öğrendim. Ben şerefli onurlu bir Türk subayıyım bunu herkes bilir. Bunu yapacak ya da yaptıracak kişi şerefsiz onursuz biri ya da birileridir. FETÖ işi olduğu aşikardır. Yakın zamanda gerçek ortaya çıkar.” yanıtını vermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri''nde çalıştığı dönemde, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan''ın Suriye''den çıkarılması ve Kenya''da yakalanarak Türkiye''ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay Başkanlığı''na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki Muharebe Arama Kurtarma Birliği’nde alay komutanlığı görevinde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri''nde 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip olan tek kişidir. 2004''te askerlikten emekli olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

Levent Göktaş, Rusça, İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

Paraşüt komando olan Levent Göktaş 2 takdirname alan tek subay.

İlgili Haberler