Teknoloji devinden elektronik maskeler geliyor

Teknoloji devinden elektronik maskeler geliyor
Maske takmak hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası haline gelmişken. LG de maske kavramını bir üst seviyeye taşıyacak yeni bir ürün üretti. Üstün teknolojiye sahip bu maskeler bir çok özelliğe sahip.

Donanım Günlüğü’nde yer alan habere göre, maske ile yaşamanın koronavirüs önlemleri kapsamında hayatımızda önemli bir yeri var.

Neredeyse iki yıldır devam eden koronavirüs salgınında maske takmaya devam etmek gittikçe zorlaşıyor. Özellikler kullanıcılar yaz aylarında maske ile ilgili bazı durumlardan şikayetçi.

Aynı maske uzun süre kullanılamıyor, terletiyor veya gözlük kullanan kişiler için buğu gibi problemler oluyor.  LG ise tüm bu problemlerin önüne geçebilecek yeni bir maske üretti. Şirket, PuriCare isimli maskesini ilk olarak geçen yıl tanıtmıştı.

Şimdi maske yeni bir sürümle geliyor. İşte bu yeni teknolojili maskenin özellikleri:
LG’nin yeni maskesi öncelikle havayı temizleyen filtrelere sahip.

Maskede yerleşik fanlar mevcut. Bu özelliklere ek olarak maske iletişimi de kolaylaştırmak adına mikrofon ve hoparlör desteği alıyor.

Maske, takan kişinin konuştuğunu otomatik olarak algılayabiliyor ve mikrofon ile hoparlörü devreye sokuyor. Bu özellik maske ile konuşurken oldukça kolaylık sağlayabilir.
LG, maskenin şarj edildiğinde 8 saatlik performans sergilediğini de iddia ediyor. Maskenin ağırlığı ise sadece 94 gram. 1000 mah pile sahip ve USB üzerinden şarj olabiliyor. Maske koronavirüse karşı daha fazla koruma sağlamıyor sadece maske ile yaşamaı daha kolay hale getiriyor.