Liberal Başkan Cem Toker bu mesajı sordu: HelpTurkey paylaşanlar hani vatan hainiydi

Liberal Başkan Cem Toker bu mesajı sordu: HelpTurkey paylaşanlar hani vatan hainiydi
ABD Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'nin yardım talebi sonrası 2 adet yangın söndürme helikopteri ile destek vereceğini açıkladı. LDP eski Genel Başkanı Cem Toker ise HelpTurkey paylaşımlarına soruşturma açılmasını hatırlatarak, "AKP bu vatandaşlarımızı vatan hainliği ile suçlarken, aynı AKP hükümeti ABD'den yardım istemiş" ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesine ABD’nin 2 adet CH-47 ‘Chinook’ tipi yangın söndürme helikopterini ile destek sağlayacağı duyurulmuştu.

Büyükelçilik tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti:

“ABD’nin Müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, Covid-19’la mücadelenin başlarında yaptığımız yardım çağrısına, kişisel koruyucu ekipman sağlayarak yanıt vermişti. Şimdi biz de Türkiye’nin talebine yanıt vererek ve orman yangınlarını bastırma çabalarına destek olarak bu jeste karşılık vermekten gurur duymaktayız. ABD Avrupa Komutanlığı kanalıyla ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle ortaklık içinde hareket ederek, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine yardımcı olmak üzere iki adet CH-47 ‘Chinook’ tipi yangın söndürme helikopterini gönderme sürecini başlatmış bulunmaktadır."



HELPTURKEY PAYLAŞANLAR HANİ VATAN HAİNİYDİ 

LDP eski Genel Başkanı Cem Toker ise HelpTurkey paylaşımlarına soruşturma açılmasını hatırlatarak, "AKP bu vatandaşlarımızı vatan hainliği ile suçlarken, aynı AKP hükümeti ABD''den yardım istemiş. Ben demiyorum, ABD Büyükelçiliği diyor." ifadelerini kullandı.


 

İlgili Haberler