Hadi açıkla bakalım kimmiş o iki ayyaş!

Hadi açıkla bakalım kimmiş o iki ayyaş!
Hadi açıkla bakalım kimmiş o iki ayyaş!

Alkol yasağıyla ilgili düzenlemeye karşı çıkanları eleştirirken CHP’ye “2 tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor d

Alkol yasağıyla ilgili düzenlemeye karşı çıkanları eleştirirken CHP’ye “2 tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor” diyerek sert çıkan Başbakan Erdoğan’ın kastının Atatürk ve İnönü olduğunu düşünenler, sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

 

Washington ziyaretinde umduğunu bulamayan Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yine CHP’ye yüklendi. Reyhanlı olayında anamuhalefeti suçlayan Erdoğan, “Esad’a giden CHP heyetine rehberlik eden kişi, Reyhanlı saldırısını planlayan kişinin ta kendisidir. CHP Genel Başkanı’nın ahlaksızca, edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı karartmaya yetmez. CHP bu meseleyle, bu irtibatlarla ilgili derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır. Hatta Genel Başkan ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir. Çünkü CHP’ye gönül verenler de bu Genel Başkan’dan kurtulmalıdır” dedi.

 


“2 ayyaşın yasası”

 


Başbakan Erdoğan, alkol düzenlemesine ilişkin olarak da, “Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor” şeklindeki eleştirileri hatırlatıp, “Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın. İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor” diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Reyhanlı ziyaretindeki kalabalığa ilişkin “Bindirilmiş kıtalar” ifadesini eleştirerek, “O sizin meşrebinizdir, mizacınızdır. Bizim bu tür toplantı anlayışlarımızda bindirilmiş kıta anlayışımız yoktur. Bindirilmiş kıtalarla kendimizi aldatmayız. Reyhanlı, AKP’nin yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

 


Ağır tahrik iddiası

 


 “Hatay’daki hoşgörü ortamını zedelemek için başta CHP olmak üzere bu bölgede çok ağır ve çok tehlikeli tahrik girişimlerini biliyoruz. Hatay’da çok tehlikeli oyun oynanıyor. Bu oyun Türkiye dışında tezgahlanıyor, Türkiye içindeki uzantılarıyla icra ediliyor. Hatay’da gazeteci, tüccar, işadamı kılığındaki bazı karanlık şahısların vatana ihanet derecesindeki faaliyetleri tespit edilmiştir. Bunlar yargıya teslim edilmiştir. Maalesef bu şahısların CHP içindeki bazı milletvekilleriyle irtibatları da tüm delilleriyle tasdiklendi. Ana muhalefet portisi CHP’ye yakın bir gazetenin Hatay temsilcisi, ajanlık yaptığına dair bariz delillerle tutuklandı. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları, boğazlarına kadar çamura batmış durumdalar. CHP son derece tehlikeli oyunun içinde figüran olarak yer almıştır.”