Karpuz-peynirde tehlike sinyalleri

Karpuz-peynirde tehlike sinyalleri
Karpuz-peynirde tehlike sinyalleri

Hiç bir zararı yok diye bildiğimiz karpuzun, en kötü şeker türlerinden biri olan “fruktoz”a sahip olduğu ve az tüket

Hiç bir zararı yok diye bildiğimiz karpuzun, en kötü şeker türlerinden biri olan “fruktoz”a sahip olduğu ve az tüketilmesi gerektiği belirtildi

 

Yaz aylarında en kurtarıcı ikili karpuz-peynire dünyaca ünlü ABD’li diyetisyenden, bir uyarı geldi: Meyve lif ve potasyum açısında son derece zengin ancak meyve en kötü şeker türü fruktoza sahip bu yani kendi içinde iyi kötü dengesi var. Yerken aşırıya kaçmamak gerekiyor. ABD’de 120 binin üzerinde baskı yapan ‘Doğal Yağ Kaybetme Eczanesi’ kitabının da yazarı Prof. Dr. Harry Preuss,  karpuz - peynir tüketirken tehlikelere de dikkat çekti.

 


Antalya’ya geldi

 


Georgetown Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harry Preuss, 22 Mayıs Avrupa Obezite Günü öncesi, ikinci kez geldiği Türkiye’de, Antalya’da düzenlenen 35’inci Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi’ne katıldı. 20 yıl öncesine kıyasla artık sokaklarda daha çok şişman insan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Preuss,  yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye’de karpuz - peynir diyetinin yeniden gündemde olacağının hatırlatılması üzerine, aşırıya kaçmamak kaydıyla bu tip diyetin zararlı olmadığını söyledi. Karpuzun çok tatlı bir meyve olmasına karşın iyi bir meyve olduğunu ve kendisinin de tükettiğini belirten Prof. Dr. Harry Preuss, “Karpuzun içinde vücuda yararlı kimyasallar da var. O artık kendi içinde iyi kötü dengesine sahip” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Harry Preuss, bir soru üzerine, son yıllarda Türkiye’de son derece yaygın olan protein diyetlerinin ABD’de yıllarca önce bırakıldığını söyledi.