'Mağdurum diyen atılandan fazla'

'Mağdurum diyen atılandan fazla'
AKP'nin istişare kampı öncesi Başbakan Yıldırım milletvekilleri ile ön görüşmeler yapmaya başladı. Yıldırım bu görüşmelerde "Mağdurum diyenlerin yaptıkları başvuru sayısının kamudan atılanlardan fazla olduğunu" söyledi.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, Ankara milletvekilleriyle yapılan toplantıda bazı milletvekillerinin KHK'lar kapsamında kamudan atılanlar arasında mağduriyete uğrayanlar olduğunu, bunun AKP'ye özellikle seçimlerde zarar vereceğini dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da haksızlık yapılmaması gerektiğine dikkat çekerek "sonuna kadar mücadeleye devam edilecek" dediği öğrenildi. Yıldırım'ın, mağduriyetin çok olduğunun dile getirilmesine rağmen ciddi bir çelişki olduğuna dikkat çektiği belirtildi. Mağdurum diyenlerin yaptıkları başvuru sayısının kamudan atılanlardan fazla olduğunu belirten Başbakan "60 bin ihraç var ama başvuru 70 bin" dedi.

Alfabetik sırayla buluşma

Yıldırım'ın milletvekilleriyle alfabetik sırayla buluşması kararlaştırıldı. Bu nedenle ikinci grup Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Aksaray, Ardahan, Antalya, Artvin, Çankırı, Çorum, Düzce ve Eskişehir olarak planlandı.

Üçüncü grupta da, Ağrı, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde milletvekilleri yer aldı.