Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, saat 17.02''de merkez üssü Malatya''nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin derinliği 6,72 km olarak açıkladı.

Deprem, Malatya''nın ilçeleri başta olmak üzere, çevre iller Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa''dan da hissedildi. Depreme ilişkin can ve mal kaybı bilgisi bulunmuyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Şu an için olumsuz bir durum yok” dedi.

BAKAN KURUM''DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya''da gerçekleşen depremin ardından açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Malatya''nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya''mıza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada depremin ardından kendilerine intikal eden herhangi olumsuz bir ihbarın olmadığını belirtti. Gürkan, bulunduğu yerden depremi oldukça şiddetli hissettiklerini de sözlerine ekledi.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “İlçemizde şiddetli bir deprem meydana geldi. Bütün mahallerimize ulaşıyorum. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bilgisi geldi. Şu anda olumsuz bir durum yok” dedi.

 

 

İlgili Haberler