İlk sanal stadı Manchester City inşa ediyor

İlk sanal stadı Manchester City inşa ediyor
Manchester City, sanal Etihad Stadyumu'nu doldurmayı umuyor ve metaverse'den bilet alanları maçlarına da davet etmeyi düşünüyor.

Teknoloji ve eğlence devinin bir yan kuruluşu olan Hawk-Eye, Etihad Stadyumu''nun tüm görüntülerini kulübe aktardı.
Manchester City, metaverse projesi için Sony ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. Çalışmalar henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen, şirket uzmanlarından oluşan ekipler dijital olarak stadyumu çıkarmak ve sanal gerçeklikte yeniden oluşturmak için ziyaretlerini gerçekleştirdi.
City Football Group''un düşündüğü projelerden biri de metaverse''deki stadum içerisinde futbolcular ile taraftarları buluşturmak olduğu kaydedildi.
SINIRSIZ KAPASİTELİ STADYUM!
City Football Group Pazarlama ve Taraftar Katılım Sorumlusu Nuria Tarre, "Metaverse projemizde hayal ettiğimiz nokta şudur; bir maçı yeniden tekrar tekrar oynayabilmek. O maçı canlı izlemeniz ve istediğiniz koltuktan o maçı seyretmeniz. Burada sınırımız gökyüzü. Hayal ettiğimiz her şeyi yapabiliriz. Üstelik stadyum kapasitesi sınırı da yok. Sınırsız kapasiteli bir stadyumumuz olacak. Maçı izlemeniz için İngiltere''ye gelmenize bile gerek yok. "açıkalasmını yaptı.