Bir ilde daha ormana giriş yasaklandı

Bir ilde daha ormana giriş yasaklandı
Manisa'nın ardından Muğla'nın bir çok ilçesinde ormanlara giriş yasağı getirildi. Şimdiden önlem almaya başlayan Muğla Valiliği havanın ısınması ve yangın riskinin artmasından dolayı birkaç bölgede ormanlara girişi yasaklandı.

Geçtiğimiz yaz ayında Muğla''nın birçok ilçesinde 15 gün süren orman yangınlarının ardından Valilik şimdiden önlem almaya başladı. Muğla''da havanın ısınması ve yangın riskinin artmasından dolayı birkaç bölgede ormanlara giriş yasaklandı.

Muğla''da birçok ilçede geçen yıl yaz ayında çıkan yangınlarda birçok orman zarar görmüştü. 52 bin hektarlık alanın kül olmasının ardından Valilik, hava sıcaklıklarının artmasıyla tedbir almaya başladı. Yangın riski nedeniyle Muğla''da bazı bölgelerde ormanlara giriş yasağı geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Kent sınırları içerisinde orman ve kırsal alanlarda çıkabilecek yangınları önlemek, orman yangınlarında ve öncesinde alınması gereken tedbirleri belirleyerek, milli servet olan ormanları yangınlara karşı korumak için orman yangınlarıyla mücadele çalışması yürütülüyor. Turizm sezonunun da başlamasıyla bu kapsamda kent genelinde insan yoğunluğu ve yangın riski olan bölgeler tespit edildi" denildi.

İlgili Haberler