Manisaspor evinde Samsunspor'u nasıl yıktı

Manisaspor evinde Samsunspor'u nasıl yıktı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Spor Toto 1. Lig''de hedefi olmayan Manisaspor ile Samsunspor  karşı karşıya geldi.

Ligde gelgitleri çok olan iki takım..

Manisaspor 5 maçta 10 puan toplarken Fuat Çapa’nın başında olduğu Samsunspor 6 puan alabildi. Konuk takım Samsunspor’un play off grubuna tutunma gayreti futbol adına karşılık bulmadı. Sezon başı hedefleri ile şimdiki arasında hayal ve gerçek kadar fark var. 

Ege futbolu eriyor herkes bakıyor. Süper ligde tablo ortada. Göztepe ve Altay spor toto 1.lig yolcusu gibi. Akhisar eridi. Manisa da tablo  bu. Lige tutunmuş. Play off için mucizeler lazım. Bir gayreti var. Yeter mi yaşayıp göreceğiz. 

İki takımda kontrollü futbolu seçti. Uzun toplarla gol arayan iki takım pas hataları ile zirve yaptı. Kaleci çalışması gibi oldu. Yarım saat içinde her iki kalede pozisyon olmadı. Top toplayıcı çocukların ayaklarına hareketsizlikten kramp girdi!  Ev sahibi takım ilk bulduğu pozisyonu filelere gönderdi. Golden sonra Samsunspor birazcık hareketlense de ilk yarı ev sahibi takımın galibiyeti ile sona erdi.

İkinci yarıda değişen bir şey yok. Orta saha mücadelesi. Bitse de gitsek düşüncesinde oynanan bir mücadele izledik. Samsun heyecanını, hedeflerini kaybetmiş bir takım görüntüsü verdi. Takım her şeyini Yasin’e bağlamış. Bu yaşta bu kadar sorumluluk takımın ayarlarını bozar. Öylede olmuş. Manisaspor 2.golü ararken sadece izledi. Orta şut karışımı top herkesin bakışları arasında filelere gitti. Bu gol maçı bitirdi. Manisaspor aldığı üç puanla sıralamada rakibinin üzerine çıktı. 

Liglerin kalitesi işte bu. Süper ligde görev yapan hakemler kural hatası yapıyor. Baraj kurdurmasını bilmiyor. Spor toto 1.ligde ise oynayan oyuncu başlama vuruşunu yapamıyor.

Şu bir gerçek.

Ülkede her alanda eğitim sorunu var.

Yazarın Diğer Yazıları