Mansur Yavaş’tan eli sopalı grup uyarısı

Mansur Yavaş’tan eli sopalı grup uyarısı
Sözcü Gazetesi Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Mansur Yavaş’ın seçim akşamı için yaptığı uyarıyı dile getirdi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İYİ Parti ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş’ın 31 Mart yerel seçim akşamı için “Ellerinde sopalar ve beyzbol sopalarıyla dışarıya çıkacak şekilde belediye personelinden gruplar oluşturulduğu ve görevlendirmeler yapıldığı bilgisini alıyoruz” şeklindeki uyarısını köşesine taşıdı.

Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Korkutucu bir iddia duydum. Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş'ın bizzat yaptığı uyarı şöyle:

“Yoğun bir şekilde, seçim akşamı için ellerinde sopalar ve beyzbol sopalarıyla dışarıya çıkacak şekilde belediye personelinden gruplar oluşturulduğu ve görevlendirmeler yapıldığı bilgisini alıyoruz. Bu kişiler isim isim bize bildiriliyor, hepsinin bilgisi var elimizde. Emniyetin ve Valiliğin bu ihtimale karşı önlem almasını bekliyoruz. Bu kişileri de kanuna aykırı harekette bulunmamaları yönünde uyarıyoruz.”
İnsan duyunca bile ürperiyor. Bir gazeteciden öte, bu şehirde yaşayan bir insan, bir vatandaş olarak bu iddianın yalan çıkmasını diliyorum.”

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN SOYLU’YA ÇAĞRI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, söz konusu iddialara tepki göstererek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulundu.

Özdağ Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bu çok vahim bir iddia ve üzerinde dikkatle durulmalı. İç İşleri Bakan'ını göreve çağıralım diyeceğim ama” ifadelerini kullandı.

twttr-001.jpg