Marketler kaça kadar açık. Marketler hafta sonu kaça kadar açık

Marketler kaça kadar açık. Marketler hafta sonu kaça kadar açık
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan korona virüs risk haritası, şehirlerin sokağa çıkma yasaklarında değişiklikler oldu. Peki, marketler kaça kadar açık? Marketler hafta sonu kaça kadar açık? İşte marketler hakkında detaylar…

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla beraber marketlerin kaça kadar açık olduğu merak konusu oldu. Hafta sonu yasağı uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK? MARKETLER HAFTA SONU KAÇA KADAR AÇIK

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre orta ve yüksek risk grubundaki bu illerde market, manav, kasap, berber, düşük, 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.