Marmara ve Ege’de hayat felç oldu!

Marmara ve Ege’de hayat felç oldu!
Marmara Bölgesi'nde dün sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağmur halen devam ediyor. Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Bursa'da hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. Birçok şehirde hayat felç oldu.

İstanbul'da iki gündür etkisini gösteren sağanak yağmur sabahın erken saatlerinde de etkisini devam ettirdi. İstanbul'un çeşitli noktalarında etkili olan sağanak yağmurun öğle saatlerine kadar etkili olacağı öğrenildi. Bu arada etkili olan yağış nedeniyle hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. İptal edilen seferler şöyle;  29-11-2016 07:45 Bandırma – Yenikapı – Bostancı Deniz Otobüsü, 18:45 Bostancı – Yenikapı – Bandırma Deniz Otobüsü.

YARIN KARLA KARIŞIK

Meteoroloji verilerine göre ise yarın İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor.

İZMİR’DE HAYAT FELÇ

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı sağanak yağış dün akşam saatlerinde İzmir’de de hayatı felç etti. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Daha önce de su baskını yaşanan Mersinli Mahallesi’ndeki Yunuslar Alt Geçidi yine suyla dolması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı. Yunuslar Altgeçidi’nde her yıl su baskını olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Şehmuz Kaymaz, “Mersinli Mahallesi’ni görüyorsunuz. Her sene, her yağmurda bu bölge su doluyor. Ağaçların olduğu yer okul. Benim kardeşim o okulda okuyor. Yarın okula gidecek. Nasıl gidecek? Üzerinden mi atlayacak, neresinden geçecek? Bu okulda nasıl eğitim verilecek? Bu mikrobun içinde çocuklar nasıl eğitim görecek? Mahallede herkes evlerinin önüne barikat kurdu su girmesin diye. Her sene biz bunu yaşıyoruz. Bütün eşyalarımız suyun içinde duruyor, bıktık artık” dedi.

BERGAMA’DA SEL

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat etkili olan yağış nedeniyle sel meydana geldi. Sel İzmir Çanakkale karayolunda TIR’ları sürükledi, işyerlerini ve evleri sular bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşları AFAD ekipleri bot ile kurtardı.

ÇANAKKALE’DE ÇINARLI DERESİ TAŞTI

Çanakkale’de dün akşam başlayan etkili sağanak yağmur, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat’ta Çınarlı Deresi taştı, karayolunun bir bölümü ise sular altında kaldı.

Çay ve dere ağızlarından denize boşalan yağmur suyu Çanakkale Boğazı’nı çamur rengine boyadı.

AYVALIK’TA AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde sağanak yağmur yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi.  Ayvalık’ta dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur, bugün de etkisini sürdürdü ve kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Ayvalık’ın Çamlık Mahallesi’nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. İlçenin ana arteri Atatürk Caddesi, Talatpaşa ve Barbaros Caddesi yağmur sularıyla kaplanırken, ara sokaklar göle dönüştü. İlçe merkezinde oturanlar evlerine ulaşmakta güçlük çekerken, birçok evi su bastı. Armutçuk Mevkii, Hayrettin Paşa ve Fethiye Mahallesi’nde su baskınları görüldü.

TEKİRDAĞ’DA CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Çorlu İlçesi’nde öğleden sonra başlayan sağanak yağmurda cadde ve sokaklar su altında kaldı. Hava sıcaklığının 15 derece olduğu Çorlu’da bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle, Tekirdağ yolu Ali Osman Çalebi Bulvarı, İstasyon Mahallesi Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı ve Çetin Emeç Bulvarı’nda yoğun su birikintileri oluştu. Su birikintileri nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Yoğun su birikintisi nedeniyle Çetin Emeç ile Bülent Ecevit Bulvarı’nın birer şeritleri araç trafiğine kapandı. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla yollar tekrar trafiğe açıldı. Çorlu Havaalimanı’nda yapılması planlanan eğitim uçuşları ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.