Masadaki araştırma Erdoğan’ı düşündürüyor

Masadaki araştırma Erdoğan’ı düşündürüyor
Yerel seçimler sonrası hem başkanlık sisteminde hem de AKP’de değişim beklentisi gündemden düşmezken, AKP kulislerinde yeni siyaset dili oluşturma ihtiyacını ortaya çıkaran bir kamuoyu araştırmasının yapıldığı konuşuluyor.

Yerel seçimlerin ardından parti içi çalkantıları, başkanlık sisteminin tartışılması ve ekonominin bir türlü rayına oturtulamaması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren iktidar partisinin kulislerinde Erdoğan'ın masasında olduğu belirtilen bir kamuoyu araştırması konuşuluyor. 

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, AKP’de yeni siyaset dili oluşturma ihtiyacını görünür kılan bir kamuoyu araştırması yapıldığı kulislerde konuşulan en önemli başlık. Kamuoyunun seçim sonrası desteğini azalttığı ortaya çıkan AKP’ye ve Erdoğan’a bakışı, yeni partilere ilişkin değerlendirmeleri, MHP ile ittifakın yansımaları gibi verilerin yer aldığı ancak sonuçları açıklanmayan bu kamuoyu araştırmasının yeni döneme ilişkin yeni bir yol haritası belirlemeyi zorunlu kıldığı ifade ediliyor. Kurmayların vücut dilinden ve yaptıkları açıklamaların satır aralarına gizledikleri eleştirilerle durumun görünenden daha kötü olduğu görülüyor. 

DÖNÜŞTÜRMEYİ DENEYECEK

Ancak tüm bunlarla birlikte Erdoğan’ın hazırlıklarına baktığımızda 7 Haziran’dan bu yana sürdürdüğü tutumdan çok vazgeçmeyeceğini söylemek mümkün. Kendi oluşturduğu siyasi çizgi dışında yurt içi ve yurt dışında kurduğu ittifaklar, en yakınındaki kişilere bile duyduğu güvensizlik, son seçimlerde oluşan ve dağılmadığı gibi güçlenen geniş muhalefet cephesinin Erdoğan’a iktidarını sürdürmek için bildiğini yapmaktan başka yol bırakmadığı da görülüyor.