Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın yürekleri yakan hayat hikayesi! Meğer parmağını bu yüzden saklıyormuş…

Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın yürekleri yakan hayat hikayesi! Meğer parmağını bu yüzden saklıyormuş…
Masterchef programı ile adından söz ettiren Mehmet Şef, sivri dili ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yaptığı sert eleştirilerin yanı sıra başarılı kariyeriyle de kendinden sık sık bahsettiren Mehmet Yalçınkaya, programın gözde isimlerinden biri. Yarışma boyunca sol elini cebinden neredeyse hiç çıkarmayan Mehmet Şef'in hikayesi ve sol elinin gizemi ile karşınızdayız.

Dünya çapındaki başarıları ile tanınan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Türk mutfağını konu alan yarışmalarda dereceler elde ederek kariyer basamaklarını hızla tırmandı. Gelin, "Türkiye''de ilk kez fusion mutfak akımını uygulayan şef" olarak da bilinen Mehmet Şef''in hayat hikayesine hep birlikte göz atalım.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1974 yılında Bolu''da dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya, 2004''te insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine İstanbul Yemek Akademisi''nde eğitim aldı. 2005''te Amerika''nın ünlü gurme dergisi "Culinary"de çeşitli spesiyalleri ve biyografisi yayımlandı. Almanya''da dört yılda bir gerçekleşen ve dünyanın en iyi şeflerini belirleyen yarışmada 2008 yılında dünya üçüncüsü olan Mehmet Şef; Almanya, Katar, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi.

MEHMET YALÇINKAYA''NIN BAŞARILARI

Mehmet Yalçınkaya aldığı eğitimler ve kazandığı tecrübeler ile her yıl ülkemizi dünya çapında temsil eden bir şef olmaya devam etti. Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı gibi pek çok uluslararası organizasyonun gala yemeklerini üstlenen şef; Turizm Bakanlığı bünyesinde birçok workshop gerçekleştirdi. 2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu''nda Turculina Team Direktörü görevini üstlenen Mehmet Yalçınkaya, Dünya Aşçılar Olimpiyatları''na katılarak dünya ikincisi oldu. 2013 yılında California Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından "Inno Turkish Cusine" isimli makale, ünlü şef hakkında yazıldı. Mehmet Yalçınkaya, günümüzde de uluslararası alanda isminden söz ettirmeye devam ediyor.

MEHMET YALÇINKAYA''NIN SOL ELİNİN HİKÂYESİ

Mehmet Yalçınkaya''nın sol elini sürekli cebinde tutması ve saklaması bir hayli dikkat çekiyordu. Söylentilere göre Mehmet Yalçınkaya, sol elini kıyma makinesine kaptırmış ve bu kaza neticesinde de 3 parmağı kesilmişti. Söylentiler bu yönde olsa da kimileri aslında böyle bir durumun yaşanmadığını belirtiyor. Mehmet Yalçınkaya ise bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor.

 

İlgili Haberler