Matrix film konusu nedir? Matrix oyuncuları kimlerdir? Matrix oscar aldı mı? Matrix bütçesi ne kadar? Matrix hasılatı ne kadar?

Matrix film konusu nedir? Matrix oyuncuları kimlerdir? Matrix oscar aldı mı? Matrix bütçesi ne kadar? Matrix hasılatı ne kadar?
Sinema tarihinin önde gelen bilimkurgu filmi olan Matrix serisi yeni çıkacak olan Matrix 4 filmi ile tekrardan gündeme geldi. Peki Matrix film konusu nedir? Matrix oyuncuları kimlerdir? Matrix oscar aldı mı? Matrix bütçesi ne kadar? Matrix hasılatı ne kadar? İşte Matrix filmiyle ilgili merak edilenler...

Ünlü bilimkurgu film serisi Matrix yeni çıkacak olan Matrix 4 filmi ile son günlerde tekrardan gündeme geldi. Peki, Matrix konusu nedir? Matrix oyuncuları kimlerdir? Matrix oscar aldı mı? Matrix bütçesi ne kadar? Matrix hasılatı ne kadar?...

MATRİX FİLM KONUSU

Matrix film serisinde baş karakterimiz Thomas Anderson (Keanu Reeves) gündüz vakitlerini ünlü bir yazılım şirketinde çalışarak geçirirken gecelerini ‘’Neo’’ takma adıyla program kırarak ve sistemlere sızarak Matrix’i araştırarak geçirir.

Esrarengiz bir şekilde Trinity(Carrie-Anne Moss) ve Morpheus(Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşamakta olduğu dünyanın gerçekte sadece beyninde gerçekleşmekte olan bir simülasyon olduğunu öğrenir ve böylece kendini bu durumdan çıkarmak adına Morpheus'un önderliğindeki bir ekibe katılır.

Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simülasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır. Filmde sahnelerin çok ileri bir teknoloji kullanılan ve yapay zekaya sahip robotların yaratıldığı bir dünyada geçmektedir. İnsan ırkını köle olarak kullanabilmek için yarattıkları programda herhangi bir isyan durumundan kaçınmak için insanların zihinlerini meşgul edecek ve bunun sonucunda köle insanlar aslında bilinçsiz bir şekilde uyurken zihinleri makinelere bağlı bir şekilde Matrix programının içerisinde her şeyden habersiz sanal bir dünyada yaşamaya devam edecekler. Baş kahramanımız Neo ve ekibi, gerçek dünyada insanların yaşayabildiği tek yer olan Zion’da uyanıp robotlarla savaşmaya başlar.

MATRİX OYUNCULARI

Keanu Reeves (Neo), Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Carrie-Anne Moss ve Joe Pantoliano, Gloria Foster, Monica Belluci, Collin Chou, Lambert Wilson

Jada Pinkett Smith, Harry J. Lennix gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

YÖNETMEN VE SENARİST

Matrix film serisinin yönetmeni ve senaristi Lana Wachowski ve Lilly Wachowski’dir.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Matrix film serisinin The Matrix filmiyle almış olduğu 4 oscar;

2000 En İyi Ses Kurgusu Akademi Ödülü

2000 En İyi Ses Miksajı Akademi Ödülü

2000 En İyi Film Kurgusu Akademi Ödülü

2000 En İyi Görsel Efekt Akademi Ödülü

MATRİX SERİSİNİN HASILATI

Matrix film serisi ilk filmi The Matrix filmine, 63.000.000 $ bütçe ayırırken 460.000.000$ dolar hasılat yapmıştır. Serinin ikinci filmi The Matrix Reloaded 150.000.000$ bütçe ayrılırken 735.650.000$ dolar hasılat elde etmiştir. Serinin üçüncü filmi The Matrix Revolutions 150.000.000$ bütçe ayrılırken 427.343.298$ hasılat elde etmiştir. Serinin dördüncü filmi ile yapılacak hasılat merakla bekleniyor.

 

MATRİX 4

Matrix film serisinin devam filmi Matrix 4 21 mayıs 2021 tarihinde vizyona girmesi planlanmaktadır. Matrix 4 Filmini önceki üç filmde senaristlik ve yönetmenlik yapan Lana Wachowski yönetmektedir. Senaryo kısmında David Mitchell, Aleksandar Hemon bulunmaktadır. Filmin başrollerinde Keanu Reeves,(Neo) Carrie-Anne Moss (Trinity) ve Jada Pinkett Smith(Niobe) yer almakta. Ayrıca Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Eréndira Ibarra, Priyanka Chopra ve Andrew Caldwell açıklanmayan roller üstlendi.