Davutoğlu Erdoğan’ı psikolojik harekatla suçladı!

Davutoğlu Erdoğan’ı psikolojik harekatla suçladı!
Davutoğlu Erdoğan’ı psikolojik harekatla suçladı!

Hariciye Nazırı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı “Kuzey Suriye” sözünün psikolojik ha

Hariciye Nazırı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı “Kuzey Suriye” sözünün psikolojik harekat olduğunu savundu.


“Kuzey Suriye” sözü psikolojik harekat!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Kuzey Suriye” sözünün psikolojik bir harekat olduğunu savundu Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Suriye konusunda açıklamalarda bulundu “Biz Kürt kardeşlerimizi hiçbir şekilde tehdit olarak algılamayız. Bunu bir tehdit sebebi de görmeyiz” diyen Davutoğlu, “Biz ne Kürtleri ne Nusayrileri ne Hristiyanları Suriye’de bir karşı taraf ya da bir tehdit olarak görmeyiz. Ayrıca, Kürtlerin en temel haklarının verilmesini eskiden beri savunuyoruz ve bu meseleyi de gündemde tutuyoruz. Ne Irak’ta ne de Suriye’de Kürt kardeşlerimizin ızdırap çekmesini, baskı altında tutulmasını izin vermeyiz. Onları da bir tehdit politikası olarak karşı tarafa sunmayız” dedi. İster Irak’ta olsun ister Suriye’de, bir haksızlık yapıldığında bu insanların hakkını ilk önce Türkiye’nin savunacağını belirten Davutoğlu, “Kuzey Suriye” sözünün psikolojik bir harekat olduğunu savundu.

Müsamaha yok
“Bugün sanki bütün Suriye sınırında da Kürtlerin yaşadığı bir bölge olduğu korkusu yaşatılmaya çalışılıyor” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bunu gereksiz bir korkunun unsuru haline getiriyorlar. Bayrak çekildiği iddia edilen bölgede çok az sayıda Kürt var. Kamışlı ve Haseki’deki Hatay’a sınırda Kürtlerin yaşadığı alanlar bir süreklilik arz etmiyor. Yayladığı’nın karşısında tamamiyle Türkmenler yaşıyor. Halep Türkleri de Kobani bölgesinde yaşıyor. Dolayısıyla böyle bir dönemde kullandığımız kavramlara dikkat ederek, herhangi bir şekilde bir grup kardeşimizin yüreğine korku salmamız doğru değil.”  Davutoğlu,  ‘Kuzey Suriye’ sözünün psikolojik harekat olduğunu söyledi. Ancak Başbakan Tayyip Erdoğan da önceki gün Londra’ya hareketi öncesi yaptığı açıklamalarda ‘Kuzey Suriye’ tanımını kullanmıştı. Başbakan, Kuzey Suriye’deki PKK-PYD dayanışmasına müsamaha göstermeyecekleri söylemişti.


“Davutoğlu
görevden alınsın”
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Başbakan Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kılavuzluğunda yürüttüğü Orta Doğu ve komşu ülkeler politikasının iflas ettiğini söyledi. Çirkin, “Başbakan böyle bir Dışişleri Bakanı olduğu için ne kadar övünse azdır. Başbakanın bundan sonra ülkesinin hayrına yapması gereken tek olumlu davranış Davutoğlu’nu görevden alması ve Türk Milletinden özür dilemesidir” dedi.