Medhi Benatia futbolu bıraktı

Medhi Benatia futbolu bıraktı
Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük'ün formasını giyen 34 yaşındaki Faslı milli savunmacı Medhi Benatia, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle futbolu bıraktı.

Fatih Karagümrük''ün 34 yaşındaki stoperi Medhi Benatia yaşadığı sakatlıklar nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı.

Benatia açıklamasında, "Küçüklüğümden beri sadece bir hayalim vardı: Profesyonel futbolcu olmak. Bunu başarmak için çok çalışmak, fedakarlıklar yapmak, kariyerimin her evresinde yeni hedefler koymak zorundaydım. Şükürler olsun ki profesyonel oldum, ama söylendiği gibi, bu meslekte en zor şey, ilk kontratını imzalamak değil kalıcı olmak. Futbola 15 yıllık hizmetten, en prestijli turnuvalarda oynadıktan sonra, kariyerimi sonlandırma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Karagümrük ekibinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Medhi Benatia yaşadığı sakatlıklar sebebiyle futbolu bırakma kararı almıştır. Bir buçuk sene daha kontratı olmasına rağmen hiç bir talepte bulunmadan ciddi bir ekonomik gelirden vazgeçerek kontratını fesih etmiştir. Futbolda bu tarz insanlıların çoğalmasını diler ve kendisine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz." denildi.

Karagümrük''ün sezon başında Al-Duhail takımından kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız Medhi Benatia, uzun süren sakatlıklarından dolayı bu sezon Karagümrük forması ile sadece 6 Süper Lig maçında forma giyerken 329 dakika süre aldı.

Kariyerinde Marsilya, Roma, Bayern Münih, Juventus gibi dev takımlarda forma giyen Benatia, İtalya ve Almanya’da şampiyonluklar yaşadı. Deneyimli savunmacı Fas Milli Takımı ile de 58 maçta forma giydi.