Şeker: Esad baharı geliyor

Şeker: Esad baharı geliyor
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "Arap baharı" adı altında iç savaş çıkartılan Suriye'de lider Beşşar Esad'ın nisan ayında kontrolü tamamen ele alacağını söyledi.

Şeker "Kış şartlarının düzelmesiyle Nisan ayının sonlarında ciddi bir operasyon geliyor. Muhaliflere yönelik topyekün bir harekat hazırlıkları var. Bu Esad Baharı olacak" dedi. Esad'ın sessiz ama derinden çalışma yaptığını vurgulayan Şeker, özellikle ordu üzerinde tam kontrol kurduktan sonra, Türkiye sınırına yükleneceğini söyledi.  Esad'ın sınırı kontrol altına almasının ardından iç savaşın sona ereceğini savunan Şeker, "Sınır bölgelerine de tamamen hakim olursa o zaman Suriye'de iç savaş da kalmaz. İç bölgelerde ve Halep'in büyük bölümünde Esad hakimiyeti var. Çatışmalar ise yok denecek kadar az" diye konuştu. 

Yardım sürüyor

Şeker, asilerin sınıra sıkıştığını ve Esad'ın da son darbeyi vurmak için buralara müdahale etmediğini söyledi. Türkiye'nin h‰l‰ 20 kilometrelik alana sıkışıp kalan asilere desteğini sürdürdüğünü kaydeden Şeker, "Suriye yönetimi özellikle daha önce söz verdiği 20 kilometrelik mesafeyi koruyor. Hükümet sınıra yakın bölgelerdeki muhalifleri destekliyor. Şu anda Esad birlikleri sınıra yönelmiyor. Operasyon yapmıyorlar. Bu nedenle muhalif gruplar sınırların olduğu yerde rahat" diye konuştu. Batının artık silahlı muhalif gruplardan desteğini çektiğini de ifade eden Şeker asilerin paramparça olduklarını belirtti. Fatih Erboz