Melih Cevdet Anday'ın müthiş Türkçesiyle müthiş askerlik anısı

Melih Cevdet Anday'ın müthiş Türkçesiyle müthiş askerlik anısı
Usta şair Melih Cevdet Anday'ın müthiş Türkçesiyle askerlik anısını anlattığı video sosyal medya da gündem oldu. Komutanıyla yaşadığı bir anıyı anlatan Anday nasıl karşı karşıya geldiklerini böyle anlattı.

Ünlü şair Melih Cevdet Anday, 1989 yılında katıldığı bir programda askerlik anısını anlattı.

Müthiş Türkçesiyle anısını anlatan Anday, alay komutanıyla yaşadığı diyalog sosyal medya da paylaşıldı. Komutanının kendisinin şair olduğunu öğrendikten sonra ki diyaloğu güldürdü.

İşte Anday’ın anısı,

"Hatta size bir anımı anlatayım. Şimdi ben yedek subaydım. Alay komutanı beni söylemişler ‘şairdir’ diye. ‘Bir şiirini oku’ dedi mahfilde. Bende o garip şiirlerden birini okudum dört beş mısra. Meğer adam şiir aleyhtarıymış. Yani Türkiye’nin ancak fenle bilimle ilerleyeceğine tarafmış. Öyle şiir, edebiyat falan öyle şeylere boş veriyor. Hayretle dinledi beni. “Bu ne bu” dedi bana, ''Şiir albayım'' dedim. ''Nasıl bir şiir'' dedi böyle. İşte biz kafiyeyi kaldırdık, vezni kaldırdık, teşbihi, istiareyi kaldırdık” deyince bir sevindi ki ''Anladım şimdi tebrik ederim. Siz böyle böyle şiiri ortadan kaldıracaksınız değil mi'' dedi." diye aktardı.