Muharrem İnce: Temiz Eller Operasyonu'na ihtiyaç var

Muharrem İnce: Temiz Eller Operasyonu'na ihtiyaç var
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Muğla’da; “Bir ‘Temiz Eller Operosyunu’na ihtiyaç var. Bu ülkeye yerli milli tertemiz bir yapı lazım. Bu çarkı kıracağız. Bu gidişatı yıkacağız. Yerle yeksan edeceğiz…” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün Muğla’da esnafı ziyaret etti. Daha sonra partisinin Muğla İl Başkanlığı’nda gündemi değerlendirdi. İnce, şunları söyledi:

“Türkiye’nin çıkışı… Bir ‘Temiz Eller Operosyunu’na ihtiyaç var Türkiye’de… Tıpkı İtalya’da olduğu gibi. Türkiye’de buna ‘dur’ diyecek kadrolar, Memleket Partisi’nde var…

Bu ülkeye yerli milli tertemiz bir yapı lazım. Onun için Memleket Partisi olarak buradayız. Bu çarkı kıracağız. Bu gidişatı yıkacağız. Yerle yeksan edeceğiz…

6 kuralımız var. Onlarda birisi de çevreye ve doğaya saygı gösterilmesi. Partimizin ana ilkelerinden birisi. Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin. Ayrımcılık yapmayacaksın. Bunun muhabbetini bile yapmayacaksın. Ben bıkmıştım bu Türk, Kürt, Alevi, Sünni tartışmalarından. Allah''a şükürler olsun ki bizim partimizde böyle bir şey yok. Bir diğeri de terörün her türlüsünü kınayacaksın. PKK terör örgütüdür, nokta. Ama, fakat yok. IŞİD bir terör örgütüdür, ama fakat yok. FETÖ bir terör örgütüdür. Ama fakat yok. İlkelerimiz net.”

Genel Başkan İnce, basın toplantısı sonrası partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

TEMİZ ELLER OPERASYONU NEDİR

Temiz Eller (İtalyanca: Mani pulite), 1990''larda İtalya''da siyasi yolsuzluklarla ilgili ulusal çapta yapılan bir yargı soruşturmasıydı. Operasyon, "Birinci Cumhuriyet"''in sona ermesine yol açtı ve birçok siyasi partinin ortadan kalkmasına neden oldu. Bazı siyasetçiler ve işadamları, suçları ortaya çıktıktan sonra intihar ettiler. Operasyondan sorumlu başlıca yetkili savcı Antonio Di Pietro idi.

Bazı hesaplarda, 5,000''e kadar kişi şüphe altına girdi. Bir noktada, İtalyan Parlamentosu üyelerinin yarısından fazlası hakkında iddianame düzenlendi. Yolsuzluk suçlamalarından dolayı 400''den fazla şehir ve belediye meclisi feshedildi. Büyük devlet sözleşmeleri için teklif veren İtalyan ve yabancı şirketler tarafından 1980''lerde yıllık olarak ödenen rüşvet tahmini tutarı 4 milyar dolara (6,5 trilyon lira) ulaştı.

Bu araştırmalarla ortaya çıkarılan yozlaşmış sistem genellikle Tangentopoli olarak anılmıştır. Terim, telafi demektir ve bu bağlamda kamu işleri sözleşmeleri için verilen komisyonlar anlamına gelen tangente ile şehir anlamındaki poliden gelmektedir.

 

İlgili Haberler