Memleket Partisi'nde peş peşe şok istifalar

Memleket Partisi'nde peş peşe şok istifalar
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından Kayseri il teşkilatından da toplu istifa açıklaması geldi.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, partisinin il başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

İl Başkanı Eş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar bugün genel merkeze gittim, güvenlik içeri almadı. İl başkanı olmamın bir anlamı olmadığını anladım. Tabi ki Genel Başkan benim için önemlidir. Uzatmanın da anlamı yok. Memleket Partisi inşallah iktidar olur. İstifa ediyorum ama gönlüm her şey Muharrem İnce” ifadelerine yer verdi.

AYRILSAM DA İNCE''NİN YANINDAYIM

Oda TV’ye konuşan Başkan Eş, partisinden istifa etmediğini belirterek “Bunlar parti içinde aile içinde olacak şeyler. Memleket Partisi büyüyecek. Ben partiden ayrılsam da yine Muharrem İnce’nin yanındayım” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ TEŞKİLATI DA İSTİFA ETTİ

Bu gelişmenin üzerine bir istifa haberi de Kayseri’den geldi. İl başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda istifa dilekçesi paylaşılırken il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ilçe başkanlarının da istifa ettiği belirtildi.

Kayseri İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada istifaya gerekçe olarak partinin 1. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti sırasında yaşanan olay gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Şeref Albeniz’in Anıtkabir ziyareti esnasında İl Başkanımız Sayın Kubilay Söyler’e yapmış olduğu saygısızlığı İl, İlçe yönetimleri ve Başkanlıkları olarak şahsımıza yapılmış bir saygısızlık olduğunu kabul edip istifamızı sunarız.”

İlgili Haberler