Meral Akşener Ahlat'ta ev kiraladı

Meral Akşener Ahlat'ta ev kiraladı
İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Bitlis'in Ahlat ilçesinde ev tuttu.

Katıldığı bir televizyon programında Bitlis'in Ahlat ilçesinde ev kiralayacağını ve hareketlerinin merkez üssünün Ahlat olacağını söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçenin Aşağı Çarşı Mevkii'nde bulunan 7 katlı Kocalar Apartmanı'nın 5'inci katında bulunan 7 numaralı daireyi kiraladı.

Evini Akşener'e kiraya veren Nazif Koca, Akşener’in evlerini kiralamasından memnun olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Meral hanımın ilçemize olan ilgisinden son derece memnunuz. Umuyoruz ki Meral hanımın gelmesiyle Türkiye genelinde ilçemize olan ilgi ve alaka daha da artar. Kendisinin ilçemizde bir takım olumlu değişiklikler yapacağını umuyorum ve ilçem adına hoş geldiniz diyorum." 

Akşener, geçen ay İstanbul Avcılar'da yaptığı açıklamada, partinin kuruluşunu ilan edecekleri 25 Ekim’den sonra Ahlat'a giderek bayram sofrası kuracaklarını, daha sonra da 15 gün boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerini gezerek halkla bir araya geleceğini dile getirmişti. 

Öte yandan İyi Parti Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Aytun Çıray da T24'ten Hülya Karabağlı'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"GRUP KURMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMEYECEĞİZ"

‘Transfer’ sözcüğünü siyaset için kaba ve çirkin buluyoruz. Ama yine de Genel Başkan "tırnak içinde söylüyorum transfer yapmayacağız" dedi.

Grup kurmak için kesinlikle bir çaba göstermeyeceğiz. Siyasi, ahĺaki ihya etme iddiası ile çıktık ona sadık kalacağız. Grup kendiliğinden olursa olur, olmazsa önemsemiyoruz. Zaten Sayın Genel Başkan aday olursa 100 bin imzayla olmayı düşünüyor. Hedefimiz tekrar Türkiye’de iktidara gelerek mutlak kuvvetler ayrılığı prensibini dayalı anayasanın geçerli ve hakim olduğu hukukun üstünlüğünün yeniden sağlandığı bir parlamenter sistemi ve devleti yeniden inşa etmek. Bu bir kısmıdır, diğer yandan da Türkiye uzun zamandır kalkınamıyor, üreten ekonomiden vazgeçti, yeniden işlevsel, kalkınmacı, yatırımcı, siyasetçiyi değil,  milleti zenginleştiren der bir ekonomik politika ortaya koyacağız.

Bu önümüzdeki hafta 2 Kasım’da Genel Başkan Ahlat’daki evine gidecek ve oradan başlayacak.  Burayı bir merkez gibi düşünün.  Türkiye’ye ve Güneydoğu ve Doğu’ya seslenecek. Halkla içiçe.

(Kayı Boyu tartışması sorusu) Bu tartışmalar geride kaldı. Önümüze bakmamız lazım. Türkiye’nin bu kadar önemli sorun varken bunu tartılmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum.

NEDEN AHLAT?

 Bitlis ve Ahlat, Türklerin Anadolu'ya giriş yapmaları, 17. 18. ve ı 9. yüzyıllarda ipek yolunun güneye ve batıya açıldığı kapı konumunda olması gibi özellikleriyle tarih ve kültürümüz açısından oldukça önemli bir şehir olarak kabul ediliyor.  Tarihçiler, Kayı Boyu'nun 170 yıl Ahlat'ta yaşadığın belirtiyor. Kayı Boyu'ndan olan Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah'ın mezarının Ahlat'ta olduğu söyleniyor. Aradan  geçen asra  rağmen ilçede hale Kayı ismini taşıyan mahallesi , mezarlığı ve halen Kayı Boyu'nun kültürel zenginliği Ahlat'ta bulunuyor.

Ahlat Selçuklu ve Osmanlı hanedanlarına mensup boyların ilk uğradığı yer.” Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Türklerin nefeslendiği, aynı zamanda Türk-İslam tarihinin başlangıç noktası. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'na altın devirlerini yaşatan Sultan Alparslan (1063) zamanında Anadolu'ya yapılan fetih hareketlerinde üs olarak kullanılmıştır.” Deniyor.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi Ahlat'ta dünyaya gelmiştir. Büyük Selçuklu rönesansının yaşandığı yer olarak bilinen Ahlat'ın Osmanlılar Ata Şehri saymışlardır. Ahlat günümüzde Selçuklu ve Osmanlı döneminden bugüne ulaşan kümbet, cami, kale ve mezarlıklarıyla açık hava müzesi konumunda. Ahlat kümbetleriyle dikkat çeken bir yerdir. Selçuklu Mezarlığı tarih boyunca birçok kez tahribata uğrasa da günümüzde hala dimdik ayakta. 

İlgili Haberler