Meral Akşener, Yeniçağ’a geçmiş olsun ziyaretinde konuştu: Esnafın gerçek halini ben biliyorum

Meral Akşener, Yeniçağ’a geçmiş olsun ziyaretinde konuştu: Esnafın gerçek halini ben biliyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde saldırıların hedefi haline gelen gazetemizi ziyaretinde gündemi değerlendirdi. Anadolu’da esnafın sorunlarını kapı kapı dolaşarak dinlediğini belirten Akşener, esnafın gerçek halini bildiğini söyledi.

SÜMEYRA KIRCA / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde saldırıların hedefi haline gelen gazetemize ‘Geçmiş Olsun’ ziyaretinde bulundu. Yazarımız Orhan Uğuroğlu’na yapılan hain saldırıyı kınayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

krc-4720.jpg

ANNELER KULAĞIMA 'YAVRUMA MAMA ALIN' DİYOR

Geçtiğimiz gün esnaf ziyareti kapsamında Sakarya'ya giden Meral Akşener burada vatandaştan kendisine gelen talepler karşısında şaşkına döndüğünü anlattı. Kendisi kadın olduğu için, genç kadınların kulağına fısıldayarak 'Bebeğime mama alır mısınız?' sözleri karşısında çok sarsıldığını belirten İYİ Parti lideri Akşener, "Türkiye'nin geldiği durumu daha iyi anlatan bir tablo var mı? Bugün bakıyorsunuz marketlerde bebek mamaları kilit altına alınmış. Şimdi neden vatandaşın gerçek gündemi tartışılmıyor anlıyor musunuz? Şimdi bunu konuştuğunuzda bu durumu çözmek zorundasınız, çözmeye çalıştığınızda 5 müteahhidinizle ters düşmek zorundasınız. Ekonomik sıkıntılar konuşulsa, işte bunların hepsi ortaya çıkacak. Şeffaf olmanız gerekecek, adil olmanız gerekecek, adam kayırmamanız gerekecek, yolsuzluğun önüne geçmeniz gerekecek. Bunları yapmak maliyetli ama gündemi değiştirmenin maliyeti yok" dedi. 

ESNAFIN AVAZ AVAZ BAĞIRARAK "ET ALAMIYORUZ" DEDİĞİNİ AKTARDI

Meral Akşener, Kütahya'da hayvancılığın yoğun olduğu bir ilçede bir esnafa "Haftada kaç kilogram et alıyorsun" diye sorduğunu buna karşılık esnafın avaz avaz bağırarak "Et alamıyoruz" dediğini aktardı. Türkiye'de ekonominin iyice duvara yaslandığını dile getiren Akşener, "100 küsür ilçe gezdim, bir kere o yukarlarda konuşulan konular bana sorulmadı. AK Parti'nin sağlam seçmeni olduğu belli esnaflarla karşılaşıyorsunuz, onlar da dertlerini anlatıyorlar iletin diye... Ben muhteremler derim; bana 'Abla söyle de o muhteremler de gelsin' diyorlar" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti lideri, ayrıca Türkiye ekonomisinin giderek kötüleştiğini ve iktidarın bunu görmezden gelmek için sürekli gündemi değiştirdiğini vurguladı. Yıllardır politikanın içinde olan biri olarak bir analiz yaptığını ve Haziran ayında seçim beklediğini yeniden vurgulayan Meral Akşener, bu beklentisinin temellerini ise şöyle anlattı:

“Herhangi bir bilgim yok ama siyasi okumalarıma göre ben haziran ayında seçim bekliyorum. Birincisi ‘Biden’ın karşısına ben seçildim’ deyip sıfırdan ben kazandım deyip oturmak ister, ikinci motivasyonu; ‘Ekonomi daha da kötüleşecek’ deyip şansını denemek ister diye düşünüyorum.

krc-4722.jpg

“İDDİAYA VARIM SAYIN ERDOĞAN SEÇİLEMEYECEK”

Ancak ister benim öngördüğüm tarihte olsun ister 2023’te olsun sizinle iddiaya varım Sayın Erdoğan seçilemeyecek. Çünkü kor seçmeni, yani o Ak Partililikten ziyade Reisçi olmuş bir seçmen kitlesi var, şu anda ekonomideki berbatlık o seçmendeki tüm okları Sayın Erdoğan’a atıyor. Yani önceden ‘Reis iyi etrafı kötü’ idi, şimdi olmayacak bu işe doğru gitmiş durumda. Dolayısıyla seçilemez.”

krc-4750.jpg

Akşener'e ziyarette İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem eşlik etti.

krc-4792.jpg