Meral Akşener'den Erzincan'da yaşanan vahşete çok sert tepki

Meral Akşener'den Erzincan'da yaşanan vahşete çok sert tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzincan Orduevi'nde yaşanan vahşete tepki gösterdi. Kediye işkence yapan caniye en sert yaptırımların uygulanmasını gerektiğini ifade eden Akşener, TSK'ya konuyla ilgili hassasiyet çağrısında bulundu.

Erzincan Orduevi’nde, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde rütbesiz er olduğu belirtilen bir kişinin eline aldığı siyah kediye işkence yaptığı görüntüler sosyal medyaya bomba gibi düşmüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamanın ardından bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

Erzincan Orduevi'nde kediye yapılan işkenceyi ağır sözlerle kınayan Akşener, yetkilileri gerekli yaptırımların yapılması konusunda göreve çağırdı.

Sosyal medya hesabından sokak hayvanlarının önemine dikkat çeken Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Erzincan Orduevi’nde yaşanan elem verici olay karşısında duygularımı ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Kendini korumaktan aciz, yapılan eziyet karşısında tamamen çaresiz bir hayvana karşı yapılmış olan bu vahşetin geçerli hiçbir mazereti olamaz.

İç hizmet kanununda “Hayvanların bakımı, barındırılması, yedirilmesi ve sağlığı dikkatle temin edilecek önemli bir vazifedir” yazan TSK'nın bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğinden ve olayın sorumlusu hakkında gereken tüm adımları atacağından bir şüphemiz yoktur.

Ancak maalesef Türk hukukunda hayvanlar “mal” olarak kabul edilmekte, onların da bir canlı olduğu görmezden gelinerek yetersiz ve yüzeysel şekilde korunmaktadırlar. 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu, hayvanları korumak konusunda son derece sınırlı bir işleve sahiptir.

Başta kendim olmak üzere @iyiparti olarak hayvanlara karşı işlenen suçlara karşı son derece yetersiz olan yasaları değiştirmek, bu suçlara uygulanacak yaptırımları ağırlaştırmak ve yetkililerde hayvanları koruma bilinci oluşturmak başta gelen sorumluluklarımızdan biridir.

Gandhi'nin dediği gibi; “Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.” Hayvan hakları konusunda Türk milletinin büyüklüğüne yakışır gerekli tüm adımları ivedilikle atmak #iyiparti’nin milletimize sözüdür.

İlgili Haberler