Meral Akşener'in o sözlerini Akdeniz'in 40 metre altında açtılar

Meral Akşener'in o sözlerini Akdeniz'in 40 metre altında açtılar
İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdemli, Girne’de denizin 40 metre altında İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in “Gerekirse Ayşe yine tatile çıkar” sözlerinin yazılı olduğu pankartı açtı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdemli dikkat çeken bir dalışa imza attı.

Erdemli, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Kıbrıs ile ilgili sözlerini Kıbrıs sularında dalgalandırdı.

Ahmet Erdemli ve dalış ekibinden Fahri Kanbur, Girne’de yaptığı dalışta 40 metre derinlikte Akşener’in partisinin son grup toplantısında da söylediği “Gerekirse Ayşe yine tatile çıkar” cümlesinin yazılı olduğu pankartı denizin dibine çaktı.

Pankartta cümlenin İngilizce versiyonuna da yer verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Akdeniz’deki Türk varlığının bekası ve Türkiye’nin güvenliği için önemine her defasında işaret eden ve çözüm ya da barış adı altında KKTC’nin aleyhine atılacak herhangi bir adım konusunda hükümeti uyaran İYİ Parti Lideri Meral Akşener, son olarak partisinin grup toplantısında konuyla ilgili konuşmuştu.

Akşener; “Bunların dış politikadaki, millilikten uzak adımları, Doğu Akdeniz’de de hükümranlık haklarımızın ihlaline yol açıyor. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’le ilgili geçen hafta bir açıklama yapmıştık biliyorsunuz. Sahipleri çok rahatsız olmuş.

İngiliz The Guardian gazetesi üzerinden devreye girdiler. Gazete “Ayşe tatile çıkacak” sözüm üzerinden, Türkiye’yi “İşgalcilikle” suçlayan bir başlık attı. İngiliz gazetesine ve sözcülüğünü yaptıklarının tamamına tekrar hatırlatıyorum:

Bu iktidarın basiretsizliği kimseyi heveslendirmesin.

Gerekirse Ayşe yeniden tatile çıkacak ve Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak!” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler