Meral Akşener'le Tayyip Erdoğan'ın tweetlerinin arasında dikkat çeken zamanlama

Meral Akşener'le Tayyip Erdoğan'ın tweetlerinin arasında dikkat çeken zamanlama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YKS ile ilgili attığı tweetlerin zamanlamasında bir detay dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından korona virüs salgını tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS'nin 27-28 Haziran tarihlerine alındığını açıklamıştı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Erdoğan'ın bu açıklaması sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanırken, sosyal medya kullanıcıları attıkları tweetler ile #yks2020 ve #SandıktaGörüşürüz hashtaglerini Türkiye gündemine sokmuştu.

ÖNCE AKŞENER TWEET ATTI, SONRA ERDOĞAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Twitter'da öğrencilerin isyanı çığ gibi büyürken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Yandaşının bir dediğini iki etmeyen iktidar; gencine gelince 2 milyon tweet'i görmedi, duymadı. Yazıklar olsun. #yks2020" paylaşımında bulundu.

ekran-alintisi-123.png

Akşener'in bu çıkışının ardından Tayyip Erdoğan da sessizliğini bozdu.

Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, YKS ile ilgili alınan yeni kararları açıkladı.

Erdoğan'ın paylaşımları ise şöyle:

"Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var."

"Bizler bu süreçlerde bilimin, ortak aklın ve vicdanın yolunda karar alırken tüm kesimlerin faydasını gözetiyor, bu aziz milletin her bir ferdinin bu süreçten sağ salim çıkması için canla başla, 7/24 çalışıyoruz."

"Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye'yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz."

w-002.png