Sınır hattında Yunanistan'dan meydan okuma

Sınır hattında Yunanistan'dan meydan okuma
Yunanistan, Türkiye ile gerilimi tırmandıran hamlelerine devam ediyor. Meriç Nehri bölgesinde “Süpürge” operasyonu başlatan Yunanistan, bu kez de Meriç sınır hattına Kiowa marka saldırı helikopterleri konuşlandırdı. 

Bunu ilk kez yaptılar

Yunanistan Türkiye ile ipleri germeye devam ediyor. 4 gün önce Batı Trakya''daki Dedeağaç ili sınırları içerisinde bulunan Türkiye ile sınır hattını oluşturan Meriç Nehri bölgesinde “Süpürge” operasyonu başlatan Yunanistan, sınır hattına ilk kez savaş helikopterleri konuşlandırdı.  

Kiowa marka saldırı helikopterlerin Dedağaç ilinde bulunan 1. Ordu komutanı Aggelos Hudeludis''in talebi ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros''un onayı ile konuşlandırıldığı öğrenildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Havacılık birimine ait Kiowa helikopteri, Meriç (Evros) ilinde askeri cephe birliklerinin, karakollarının ve gözlem noktalarının bulunduğu Meriç Nehri bölgesi başta olmak üzere, sınır çizgisi üzerinde devriye gezerek durum tespiti yapacak.

Bu nedenle iki adet Kiowa helikopterinin merkezi Dedeağaç''ta bulunan bir askeri kışlaya konuşlandığı ve zaman zaman devriye uçuşları yaptığı belirtildi.
Böylece Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu hareketiyle, Yunanistan-Türkiye ile kara sınır çizgisini oluşturan Meriç bölgesine ilk kez hava araçları konuşlandırmış oldu.

İlgili Haberler