Merkez Bankası bugün kararını açıklayacak

Merkez Bankası bugün kararını açıklayacak
Yurtiçi piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Piyasalar Merkez Bankası'nın bugün saat 14:00'da açıklayacağı faiz kararını bekliyor.

Gözler Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Uzmanlar politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor. Uzmanlar, Merkez'in elindeki farklı politika araçlarını kullanabileceğini belirtiyor.

SON TOPLANTIDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEMİŞTİ

Yurtiçi piyasalar, Merkez Bankası'nın açıklayacağı politika faiz oranına kilitlendi. Para Politikası Kurulu, yılın 8'inci toplantısı için bir araya gelecek. Beklentiler bankanın politika faizinde değişikliğe gitmeyeceği yönünde.

Merkez Bankası yaptığı son toplantısında politika faizinde değişikliğe gitmedi. Faiz oranını yüzde 8,25'te sabit bıraktı.Bu sürede banka farklı politika araçlarını kullanmaya devam etti.

GLP ORANINDA ARTIŞA GİDİLEBİLİR

Reuters anketindeki iki katılmıcı ise Ağustos ayı için haftalık repo faizinde artış tahmin etmemesine karşın gecelik vadede borç verme ve geç likidite penceresi oranlarında artışa gidileceği görüşünde.

TCMB’nin mevcut sisteminde politika faizi %8.25 seviyesinde. Banka aksi bir açıklama yapmadığı sürece faiz koridorunun alt ve üst bandı politika faizinin 150 baz puan üzerinde bulunuyor. Geç likidite penceresi (GLP) ise politika faizinin 300 baz puan yukarısında.