Ekonomist Veysel Ulusoy: Amaç hasıl oldu

Ekonomist Veysel Ulusoy: Amaç hasıl oldu
Son dakika | Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15'e indirdi. Dolar 10,97! Ekonomist Veysel Ulusoy sosyal medyadan yaptığı açıklamada 'Tebrikler Merkez Bankası, amaç hasıl oldu..' dedi. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Ulusoy dün faiz öncesi yaptığı açıklamada, "Yaşanan tam anlamıyla oy kaygısı ve Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi oyunudur ve ekonomik gerçeklerden çok ama çok uzaktadır. Doğal olarak yüksek faiz yatırımların önündeki en büyük engeldir" demişti.

MB faizi yüzde 16''dan yüzde 15''e indirdi. ''Amaç hasıl oldu'' diyen Prof. Dr. Veysel Ulusoy''dan ''faiz indirimi''yle ilgili

"Tebrikler Merkez Bankası..Amaç hasıl oldu. Oynaklıktan dolayı oldukça fazla kaynak aktarımı sağlandı. Oynaklıktan dolayı oldukça fazla kaynak aktarımı sağlandı." yorumunu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin maliyetinin yaklaşık 15 milyar dolar (yaklaşık 131 milyar lira) olduğunu söylemişti.

İşte Ulusoy''un twitter hesabından yaptığı o yorum;

Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına rağmen 23 Eylül’de 100 baz puan faiz indiren Merkez Bankası, kurdaki sert artışa rağmen Ekim ayında da 200 baz puanlık indirim yapmıştı. Beklentinin çok üzerinde gerçekleştirilen indirim sonrasında euro ve dolar rekor üstüne rekor kırmıştı.

İlgili Haberler