Ankara’da sert müdahale

Ankara’da sert müdahale
Ankara’da sert müdahale

Taksim Meydanı geceyi sakin geçirirken Ankara’da polis, eylemcilere yine gaz bombası attı, biber gazı ve tazyikli su sıktı

Taksim Meydanı geceyi sakin geçirirken Ankara’da polis, eylemcilere yine gaz bombası attı, biber gazı ve tazyikli su sıktı

 

Taksim Gezi Parkı’ndaki gösteriler sakin eçerken, Ankara’daki eylemlerde göstericiler yine polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Önceki gece, Gezi Parkı eylemlerine destek için Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalık yolu, trafiğe kapattı. Polisin uyarısına rağmen eylemi sürdüren gruba, güvenlik güçleri gaz bombası, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekildi. Atılan gazdan çok sayıda gösterici ve çevredeki vatandaş etkilendi. Polis ile göstericiler arasındaki gerginlik ara sokaklarda sürdü. Göstericilere müdahale sırasında TOMA ve akrep araçlarındaki Türk bayrakları dikkatlerden kaçmadı. Polis araçlara bayrak asarak göstericilerin taş atmasını engellemeye çalıştı. Olaylar bir süre ara sokaklarda devam etti.

 


13 kişi gözaltında

 


Keneddy Caddesi’nde de gece geç saatlerde toplanan bir grup, taşlarla barikat kurup ateş yakarak gösteri yaptı. Polis, yolu trafiğe açması ve dağılması yönünde grubu uyardı. Uyarılara rağmen eyleme devam eden kalabalıktan bazıları güvenlik güçlerine taş ve şişe attı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su, gaz bombası ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından kalabalık, ara sokaklara dağıldı. Daha sonra göstericilerin taşlarla kurduğu barikatlar, TOMA’ların yardımıyla yolun kenarına çekildi. Gösterilerde biri İran uyruklu 13 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

 


Metroyu da etkiledi

 


Sabah saatlerinde ise hayatın normale döndüğü Ankara’da çok sayıda polis Güven Park ve çevresinde emniyeti sağlamak için çalışmalarını sürdürdü. Çevrede TOMA’lar bulunmazken, metro ve otobüs seferleri normale döndü.
Kızılay ve çevresinde günlerdir süren eylemleri bastırmak için polis tarafından sıkça kullanılan gaz bombası ve biber gazının etkisi Kızılay metrosunda da hissedildi. Nefes almakta zorlanan bazı vatandaşların maske taktığı görülürken, bazıları ise mendilleriyle ağızlarını kapatmaya, yaşaran gözlerini silmeye çalıştı.