Meteorolojiden peş peşe bayram uyarısı

Meteorolojiden peş peşe bayram uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü  Kurban Bayramı için sağanak uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre bayramın ikinci gününden itibaren yağışlar kendini gösterecek.

Bu haberi okumadan plan yapmayın

Meteoroloji’den yapılan tahminlere göre Bayram arifesinde yağış beklenmiyor yurdun kuzey kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ BUNALTICI SICAKLAR  ETKİLİ OLACAK
Bayramın ilk günü bunaltıcı sıcakların etkili olması bekleniyor. Bayramın birinci gününde en yüksek sıcaklık Batman’da 45 derece olarak ölçülecek. Ankara’da 39, İstanbul’da 32, İzmir’de 31 derecelik bir hava bekleniyor.

İKİNCİ GÜNÜ İTİBARİYLE YAĞIŞLAR BAŞLIYOR
Bayramın ikinci günü yurdu etkilemeye başlayacak olan yağışlar Marmara’nın kuzeyi ve Karadeniz kıyıları boyunca kendini gösterecek. İstanbul dahil tüm kuzey şehirlerinde 3 gün boyunca yağış bekleniyor.

ANKARA İZMİR VE İSTANBUL''DA HAVA DURUMU
Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 31-34 °C, Ankara’da 36-40 °C, İzmir’de 32-36 °C, Antalya’da 33-36 °C, Samsun’da 29-31 °C, Erzurum’da 30-34 °C, Diyarbakır’da 40-43 °C civarında olacağı tahmin ediliyor.
Mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

19 Temmuz 2021 Pazartesi



20 Temmuz 2021 Salı


21 Temmuz 2021 Çarşamba


22 Temmuz 2021 Perşembe