Metroda yolcu yoğunluğu nedeniyle ek sefer düzenleniyor. 16 milyon kapanmadan muaf

Metroda yolcu yoğunluğu nedeniyle ek sefer düzenleniyor. 16 milyon kapanmadan muaf
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tam kapanma kararları doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Tam kapanma uygulamasının ilk sabahında trafikte ve toplu taşımada yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarda ek sefer düzenleneceği bildirildi.

Tam kapanma kararının ilk gününde milyonlarca çalışan işe gitmeye devam ediyor. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada ''tam kapanma'' kararının uygulanmaya başladığı ilk gün yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarda ek seferler düzenleneceği duyuruldu.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, "Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Metro seferlerinde olduğu gibi otobüs seferlerinde de yoğunluk yaşandığı belirtiliyor.

EN AZ 16,4 MİLYON ÇALIŞAN KAPANMADAN MUAF

Tam kapanma kararında 42 ayrı muafiyet maddesi bulunurken, çalışanların büyük bölümünün "kapanma" günlerinde çalışmaya devam etmesine karar verilmişti.

DİSK-AR''ın paylaştığı bilgiye göre 26,8 milyonluk istihdamın yaklaşık yüzde 61’i (16,4 milyon) kapanmadan muaf sektörlerde çalışırken, istihdamın yaklaşık yüzde 22’si (6 milyon) kapanmadan kısmen muaf sektörlerde ve yaklaşık yüzde 17’si (4,4 milyon) ise kapanma kapsamındaki sektörlerde çalışıyor.

İlgili Haberler