Mevlüt Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya girdiler

Mevlüt Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya girdiler
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya ile yapılan Barış Pınarı Harekâtı görüşmelerine değinerek, “Beş günde iki süper güçle yaptığımız anlaşmalardan dolayı şimdi herkes bizimle görüşmek için, Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya girdiler.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen AKP İl Dış İlişkiler Başkanları Akdeniz Bölge Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, mevkiler ve makamların gelip geçici olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, AKP'nin kurucuları arasında olmanın kendisi için her zaman bir şeref olacağını belirtti.

AKP’nin kurulduğu yıllarda dünyada yerinden edilmiş 10 milyon insan varken, bugün bu sayının 70 milyona çıktığını aktaran Çavuşoğlu, böyle bir dünyada Türkiye'ye yakışanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde inisiyatif almak olduğunu ileri sürdü.

"SURİYELİLERE 40 MİLYAR DOLAR HARCADIK”

avuşoğlu, dış politikada girişimci ve insani yaklaşım sergilediklerini dile getirerek, "Yaklaşık 9 yıldır ülkemizde 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Bunun milletimiz ve ülkemiz için bir külfet olduğunu da görüyoruz. Yer yer sosyal sorunlar yarattığını da görüyoruz ama maalesef seçim zamanında iki fazla oy almak için bunu suistimal eden, insanlıktan nasibini almamışları da görüyoruz. Buna rağmen Türk milleti bu kadar insana ev sahipliği yaptı. Vatanını, toprağını ve gönlünü açtı. Bugüne kadar bu insanlara 40 milyar dolar para harcadık." diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER”

Dünyanın her yerinde, hem sahada, hem de masada Türkiye'nin bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Bize karşı oluşan tehditleri bertaraf etmek için sahada ve masada güçlü olmamız lazım. Barış Pınarı Harekâtıyla her iki alanda ne kadar güçlü olduğumuzu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ne kadar dirayetli olduğumuzu sadece milletimiz değil tüm dünya gördü ve dengeler değişti. Beş günde iki süper güçle yaptığımız anlaşmalardan dolayı şimdi herkes bizimle görüşmek için, Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya girdiler. Çünkü dengeleri değiştirdik. Büyük bir oyunu bozduk. Sahadaki kazanımlarımızı masada kaybetmedik. Hatta kazanımlarımızı meşru hale getirdik.” ifadelerini kullandı.