Devlet Bahçeli: Rusya’ya yaptırımlar doğru değil!

Devlet Bahçeli: Rusya’ya yaptırımlar doğru değil!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya- Ukrayna savaşı ile ilgili Rusya'ya yapılan yaptırımlar için; "Doğru bir yaklaşım değil, savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmemek lazım." dedi...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Antalya''daki Rusya-Ukrayna buluşmasına değinen Bahçeli, barış yolunda önemli bir adım atıldığını söyledi.

Bahçeli açıklamasında şunları söyledi;

"Bu toplantı önemli olmuştu, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye''de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Sonuç vermesini istememektedirler. Bazı gazetelerde barış gerçekleşmedi, olumsuz ifadelerle toplumda gelişecek umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir. 23 gemi Türkiye''ye yağ getiriyor. Türkiye''de yağ yoktur denerek tüm marketlere hücum edilmiştir, yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. 

Yaptırımlar doğru bir yaklaşım değil, savaşan ülkeler arasında sahip olduğumuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden yaptırım yoluyla savaşı tahrik eden yaklaşımlara dikkat etmemek lazım. ABD bu konuda kendisine çekidüzen vermelidir. Dünyanın ABD''ye soracağı çok konu vardır. Batı emperyalizminin çerçevesinde bulunan ülkeleri tahrik ederken Türkiye''yi de buna dahil etmek istiyor.

KILIÇDAROĞLU''NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Orada çok aşırı vaatlerde bulunulmuştur. Ve o vaatler karşısında CHP Genel Başkanı, ''bana her türlü soruyu sorabilirsiniz, ne biliyorsanız sorun'' demiştir. Ben de twitterdan 5 soru sordum. Bunların cevabını önce 6''lı masaya anlatsın, sonra Türk milletine anlatsın.

İlgili Haberler