MHP'de toplu istifa: Akşener'in partisine katılacağız

MHP'de toplu istifa: Akşener'in partisine katılacağız
MHP Aydın Efeler'de 460, Yenipazar İlçe Teşkilatı'nda 51 partili olmak üzere 511 kişi istifa etti. İstifa edenler adına konuşan MHP Kadın Kolları eski yöneticisi Fatma Alkan, "Türkiye'nin ana gücüne, Akşener'in partisine katılacağız" dedi.

Aydın’da bugün öğle saatlerinde gerçekleşen programda 460 parti üyesi MHP’den istifa etti.

İstifa edenler adına konuşan MHP kadın kolları eski yöneticisi Fatma Alkan, son yıllarda ülkenin ciddi anlamda ekonomik, sosyal, siyasal iç ve dış sorunlarına karşı karşıya olduklarını belirtirken, bu sorunların çözümünün olmasına rağmen siyaset mekanizmasının da bu konuda tıkandığını söyledi.

MERAL AKŞENER'E DESTEK VERECEKLER

Fatma Alkan ‘‘Önümüzdeki günlerde, Türkiye’nin ana gücü olan, bölen değil birleştiren, ülkemizin umudu haline gelen Meral Akşener Hanımefendinin kuracağı Bayram Sofrası niteliğinde her kesimden insanı kucaklayan partiye katılmak üzere partimizden istifa ediyoruz’’dedi.

DİSİPLİN KARARLARI 1 AYI GEÇTİ FAKAT TEBLİĞ EDİLMEDİ

MHP Aydın Eski Milletvekili Recep Taner ise, ‘‘Bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen bir türlü disiplin kararları kendilerine tebliğ edilmeyen, kendilerinden savunma istenmeyen kişiler olarak biz bugün istifa kararı aldık’’ ifadelerini kullandı.

51 İSTİFA DA YENİPAZAR'DA

MHP Yenipazar İlçe Teşkilatı'nın 51 üyesi, Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek partiden istifa etti.

İstifalarla ilgili açıklamalarda bulunan MHP eski İlçe Başkanı Saim Ulutaş, MHP Genel Merkezi'nin son yıllarda uyguladığı politikaların partilerinin kuruluş felsefesine aykırı olduğunu söyledi.

Son yapılan genel seçimde, MHP'nin milletvekili sayısının 80'den 40'a düştüğünü hatırlatan Ulutaş, "Bununla ilgili Genel Merkez yönetimi, ‘Biz nerede hata yaptık’ diye öz eleştiri bile yapmadı. Kongrelerini yapmış onlarca il, yüzlerce ilçe teşkilatı genel merkezin talimatıyla kapatıldı. Kongrelerle göreve gelen il ve ilçe başkanları görevden alındı. Bizler bu günlere kolay gelmedik. Bizler bu teşkilata ömrümüzü verdik. Bizler bu teşkilata hayatımızı adadık. Bizler iktidarı ölünce mi göreceğiz?" dedi.

Kendisi ile birlikte toplam 51 partilinin MHP Yenipazar İlçe Teşkilatı'ndan istifa ettiğini belirten Ulutaş, istifa dilekçelerini, Yenipazar İlçe Teşkilatı ve Yenipazar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.

İlgili Haberler