MHRS randevu al sisteminden korona aşısı için nasıl randevu alınır

MHRS randevu al sisteminden korona aşısı için nasıl randevu alınır
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 13 Ocak tarihinde aşı olmasıyla Türkiye’de aşı dönemi başladı. Aşı için sırası gelen vatandaşlar MHRS randevu alma sisteminden aşı için randevu almaları gerekiyor. Peki, MHRS randevu alma sisteminden nasıl randevu alınır? MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sorularının cevapları ve MHRS randevu alma sistemine dair tüm detaylar…

Dünyayı saran korona virüs salgını için bulunan Kovid-19 aşısının bulunmasının ardından aşılama dönemi Türkiye’de de başladı. Aşı sisteminde öncelikli olarak sağlık çalışanları, yaşlı vatandaşlar ve kronik hastalığı olan vatandaşlar aşı olacak. Aşı döneminin başlamasının ardından tüm vatandaşlar aşı randevusunun nasıl alınacağını araştırmaya başladı. MHRS randevu sistemine dair tüm detaylar haberimizde…

MHRS RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS RANDEVU AL SİSTEMİNDEN KORONA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresini ziyaret etmek gerekiyor. Korona virüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" seçeneğini tıklayınız. Karşınıza çıkan "Aile Hekiminden" ve "Hastaneden" olmak üzere iki seçenekten istediğiniz seçeneği tıklayarak tarih ve saat bilgilerini seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek. Böylelikle MHRS aşı randevusu oluşturmuş oluyorsunuz.