Xiaomi MIX Fold 2 çıkış tarihi sızdırıldı!

Xiaomi MIX Fold 2 çıkış tarihi sızdırıldı!
Xiaomi MIX Fold 2 için çıkış tarihi netleşiyor. Ortaya çıkan sızıntılara ve raporlara göre cihaz, Haziran ayına kadar satışa çıkacak.

Xiaomi MIX Fold 2 için çıkış tarihi netleşiyor

ShiftDelete - Katlanır telefon pazarı her geçen gün yeni üreticilerin katılımlarıyla birlikte giderek büyüyor. Hatta Android tarafında bu sektöre olan ilgi sebebiyle, Apple’ın da elini hızlandırarak prototip üretimlerine başladığı söyleniyor. Fakat şimdi, sıra Xiaomi MIX Fold 2’de. İşte detaylar…

Xiaomi MIX Fold 2, bu yılın 2. çeyreğinde piyasaya çıkacak

Geçen yıl Xiaomi, markanın ilk katlanabilir akıllı telefonu olan Mi MIX Fold cihazını piyasaya sürdü. Şimdiyse şirket Mi MIX Fold 2 olarak adlandırdığı serinin yeni modelini tanıtmaya hazırlanıyor.


Şu anda Mi MIX Fold 2 hala geliştirme aşamasında olduğu için, prototip cihazı ve bunun hakkındaki sızıntılar oldukça kısıtlı. Fakat nasıl görüneceği ve hangi işlemciyi kullanacağı gibi konularda oldukça güçlü tahminler yapılıyor.

Bugün ortaya çıkan bir raporsa, Xiaomi MIX Fold 2 katlanabilir akıllı telefonunun, bu yılın ikinci çeyreğinde, yani Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında piyasaya çıkabileceğini söylüyor. Geçmiş dönemde karşımıza çıkan sızıntılardaysa, yaz aylarında tanıtılmasının beklendiği söyleniyordu. Dolayısıyla Xiaomi’nin, bu cihaz için çip krizini 2. plana attığı düşünülüyor.

Geçmiş dönemde çıkan sızıntılara göre Xiaomi MIX Fold 2, 2K çözünürlüğüne sahip 8.1 inçlik ekrana sahip olacak. Ayrıca cihazda bulunan hem iç hem de dış panellerin, en az 120 Hz değerinde bir yüksek ekran tazeleme hızına sahip olacağı söyleniyor.

Buna ek olarak Xiaomi, bu katlanır telefonunda LTPO ekran panellerini kullanarak bizleri şaşırtabilir. Şirketin bu adımın asıl amacıysa, Samsung’un amiral gemisi telefonlarında sunduğu adaptif yenileme hızı teknolojisini kullanmayı istemesi olarak yorumlanıyor.

MIX Fold 2, çok büyük bir olasılıkla Qualcomm’un yeni gözdesi Snapdragon 8 Gen1 işlemcisini kullanacak. Ayrıca selefine nazaran daha büyük kapasiteli bir batarya, hızlı şarj desteği ve kablosuz şarj desteğine sahip olacak. Buna ek olarak Xiaomi, Samsung’un Flip modellerine karşı da bir cihaz geliştiriyor. Fakat onun detayları ve ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor.