“PKK'ya sempati duymak, terörü meşrulaştırmaktır”

“PKK'ya sempati duymak, terörü meşrulaştırmaktır”
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu PKK'nın terör örgütü olduğu gerçeğini vurgulayarak, PKK'ya sempati ile yaklaşmanın terörü meşrulaştırmak olduğunu söyledi.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de terörü bitirmek için PKK'ya sempati ile bakılmanın çok yanlış bir hamle olduğunu vurgulayan Buğra Kavuncu, "Terör örgütünü bitireceğim derken farkında olmadan örgütün tuzağına düşmek ve terör örgütünün aslında elindeki silahla legalleşmesine katkı verecek bir hataya düşülmemesi gerektiğine inanıyoruz ve kendimizi her kesime bu uyarıyı yaparak dikkat çekmek mecburiyetinde hissediyoruz" dedi.

"Bugün Türkiye'nin net bir resmi var, PKK terör örgütüdür ve bu örgütün ele başı Abdullah Öcalan da hapistedir." diyen Buğra Kavuncu, PKK'ya sempati ile bakan hiçbir tavrı meşru görmeyeceklerinin altını çizdi. Türkiye'de her partinin PKK terörünün son bulmasını isteyeceğini belirten Buğra Kavuncu, bunun aksini düşünmediklerini ancak her siyasi partinin terörü bitirmek için kullandığı metotların farklı olduğuna dikkat çekti. İYİ Parti olarak siyasi partilerin kullandığı metot ne olursa olsun, terör örgütüne sempati ile bakılmasının karşısında olduklarını vurgulayan Buğra Kavuncu, "Eline silah alıp devlete doğrultan her kim olursa teröristir ve bizim buna bakışımız her zaman nettir" dedi.

Gündemde Selahattin Demirtaş ve Sakine Cansız'a ait kitapların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait "İstanbul Kitapçısı"nda satılmasını da değerlendiren Kavuncu, "Bugün bu kitaplarının İBB'ye ait kitapçılarda satışı yeni yönetim ile gelen bir şey değil, dolayısıyla bunu yeni yönetime mal edemeyiz. Zira Sakine Cansız'ın kitaplarının satışı yeni yönetim tarafından kaldırıldı. Ayrıca devletin diğer kurumlarının kütüphanelerinde de Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının yer aldığı biliniyor. Bunu doğrudan İBB ile ilişkilendirmek yanlış olur" diye konuştu.

KANAL İSTANBUL ÇALIŞTAYI

18 Ocak Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde İYİ Parti olarak Kanal İstanbul'u masaya yatıracaklarını duyuran İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Cumartesi günü, konunun uzmanları ile Kanal İstanbul'u hem ekonomik, hem ekolojik, hem de güvenlik boyutlarıyla ele alacağız. Bu kanalın yapılması halinde İstanbul'a vereceği zararın anlatılması konusunda İBB'nin çabalarını destekliyoruz. Sayın İmamoğlu da bizim çalıştayımıza katılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili bir çalıştay yaptı, Genel Başkanımız Meral Akşener katıldı. Biz İBB'nin Kanal İstanbul ile yaptığı her çalışmaya canı gönülden destek veriyoruz. Şimdi de biz bir çalıştay yapıyoruz. Aslında bence Kanal İstanbul'un zararlarını konuşmak yerine tek bir soru sormak gerek, "Kanal İstanbul'u neden yapmalıyız?" Görülecek ki, Kanal İstanbul'un kente zarardan başka bir getirisi yok!" diye konuştu.

Buğra Kavuncu, Kanal İstanbul ile ilgili yapılacak çalıştaya, AK Parti İstanbul Milletvekillerini ve İstanbul İl Başkanını da davet ettiklerini belirtti.

İSTANBUL'DA 50 BİN ÜYEYE ULAŞTIK

Bir kaç aydır yoğun bir şekilde İYİ Parti'nin üye sayısını artırma yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Buğra Kavuncu, İstanbul'da 50 bin üye sayısına ulaştıklarını kaydetti. İstanbul İl Başkanı olarak bu yıl bahar ayına kadar 100 bin üye hedefini hatırlatan Buğra Kavuncu, "Ben somut hedeflerin her zaman çalışmaları perçinlediğine inanmışımdır. Bu yüzden bahara kadar 100 bin hedef koyduk ki, bu hedefe ulaştığımızda daha büyük hedeflere atılacağız. Üye konusunda her zaman hedefleri aşmak en temel hedefimiz" diye konuştu.