CHP’de 'kol kırılır, yen içinde'

CHP’de 'kol kırılır, yen içinde'
CHP’de 'kol kırılır, yen içinde'

CHP’nin Kürtçe propagandaya yol verecek teklifini diğer 2 grup başkanvekilinin aksine imzalamayan Emine Ülker Tarhan, konu

CHP’nin Kürtçe propagandaya yol verecek teklifini diğer 2 grup başkanvekilinin aksine imzalamayan Emine Ülker Tarhan, konuyla ilgili haberlere tepki göstermekle yetindi.

AKP’ye çifte salvo
Tarhan, dünkü basın toplantısında konuya açıklık getirmezken, AKP’nin “özel yetkili mahkeme itirafı”na ve propagandasına girişilen başkanlık sistemine çattı.

Derebeyi
zihniyeti
kaldırılsın

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini kabulünden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetede çıkan, “CHP’nin politika üretememesinden şikayetçi olduğu gerekçesiyle 6 haftadır partinin MYK toplantılarına katılmadığı” haberlerinin sorulması üzerine Tarhan, “Bizde kervan yürür, kervan yürüyor. Dedikodu üzerinden konuşmayı uygun bulmuyorum” dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “özel yetkili mahkemelerin hukuk devletinde yeri yok” açıklamasının sorulması üzerine Tarhan, “Hukuk devletinde yeri yoksa neden getirmişler? Yeni akılları başlarına geldi? Ayrıca özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı ama onlara egemen olan o derebeyi zihniyetini de kaldırmalarını tercih ederim” diye konuştu. Başkanlık sistemiyle ilgili bir rapor hazırladığının anımsatılması üzerine Tarhan: “Kapsamlı bir çalışma yaptım. Tartışmaların AKP’nin otoriter iktidarını daha da güçlendirmek için yapılan bir hazırlık olduğunu düşünüyorum” dedi.