Görüntüleri diğer yolcular gizli gizli çekti. İki uçak dolusu Afgan lüks valizleriyle geldiler

Görüntüleri diğer yolcular gizli gizli çekti. İki uçak dolusu Afgan lüks valizleriyle geldiler
Türkiye Suriyeliler sorunu ile boğuşurken Afganlar da sessiz sedasız ülkemize giriyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda çekilen görüntülerle iki uçak dolusu Afgan’ın ülkemize getirildiğini ortaya çıkardı.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

Suriyeli sığınmacılar nedeniyle demografik yapısından toplumsal hayata kadar bir çok tehlike ile karşı karşıya olan Türkiye’nin kapısını yeni bir sorun çalıyor.

Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından gündemine oturan ve toplumun büyük tepkisini toplayan Türkiye’ye yönelik Afgan göçünün sessiz sedasız sürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 10 Kasım günü çekilen görüntülerde, iki uçak dolusu Afgan’ın ülkemize giriş yaptığı ortaya çıktı.

Ateş çemberindeki Afganistan’da yokluk ve açlık hâkimken Sabiha Gökçen’e inen Afganların giyimleri ve lüks valizleri dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, görüntülerde yer alan Afganlar yetkililer tarafından karşılandı ve işlemleri hızlı şekilde yaptırıldı. Afganların nereye götürüldükleri bilinmezken, asker ya da üst düzey yönetici olma ihtimallerinin yüksek olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler