Morgan Stanley’den Türkiye açıklaması

Morgan Stanley’den Türkiye açıklaması
ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada döviz kurunda toparlanma beklemediklerinin altını çizerek, “Odak noktamız açıklanacak yeni kabine olacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili seçiminin sonuçlarını değerlendiren Morgan Stanley, yurt içi politikalar konusunda siyasi belirsizliğin kalmasını kısa vadede olumlu buldu. Mevcut durumda odak noktasının yeni kabinenin açıklanmasına döndüğünü belirten Morgan Stanley, yeni bakanların para ve maliye politikasının yönü konusunda önemli sinyaller vereceğini vurguladı.

TL ve yerel faizlerin, siyasi belirsizliğin kalkmasına bağlı olarak kısa vadeli toparlanma yaşayabileceklerini ifade eden Morgan Stanley, “Ancak şu ana kadar, seçim sonuçlarının, bize göre gerekli olan, yeni bir makro politika çerçevesine yol açacağına dair çok küçük işaretler var. Seçim sonuçları statükoya işaret ediyor, bu statüko son yıllarda varlık fiyatları için pozitif sonuçlar üretmedi” dedi.

Türkiye’nin dış fon ihtiyacının büyük olduğunu belirten yatırım bankası, bu tür fonlar için dünya piyasalarında rekabetin yoğun olduğuna dikkat çekti. Yatırım bankasında yapılan açıklamada “Yerel tahvillerde veya kurda herhangi bir toparlanma daha iyi huylu dış ortam gerektiriyor, biz bunun olmasını beklemiyoruz” ifadelerine yer verildi.