MSB paylaştı: İHA'lar buluyor komandolar vuruyor! Terör inleri böyle yok ediliyor

MSB paylaştı: İHA'lar buluyor komandolar vuruyor! Terör inleri böyle yok ediliyor
MSB, Pençe Kaplan Harekatı'na ilişkin görüntüleri paylaştı. Açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, dün gece başlayan #PençeKaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedeflerini tam isabetli atışlarla yerle bir etti." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklamada bulundu. Pençe Kaplan Harekatı'na ilişkin görüntüler paylaşılırken, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, dün gece başlayan #PençeKaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedeflerini tam isabetli atışlarla yerle bir etti." ifadeleri kullanıldı.

MSB'DEN PENÇE KAPLAN PAYLAŞIMI

Terör hedeflerinin yerlebir edildiği Pençe Kartal Harekatı'nın hemen ardından karadan ve havadan yürütülen Pençe Kaplan Harekatı'na ilişkin yapılan paylaşımdaki görüntülerde hedeflerin tam olarak vurulduğu görülüyor. İşte MSB'nin o paylaşımı...

GECE YARISI BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde teröristlere ait hedefleri Pençe-Kaplan Operasyonu ile imha ediyor. Operasyon kapsamında ilk olarak tüm harekat alanı ateş destek vasıtalarıyla vuruldu. Yerli üretim Fırtına Obüsleri ile çok namlulu roketatarların da kullanıldığı atışlar kapsamında belirlenen 150'den fazla hedef tam isabetle imha edildi.

KOMANDOLAR GİRDİ

Atışlarla bölgenin yumuşatılmasının ardından hava hücum harekatına geçildi. Belirlenen bölgelere komandolar karadan sızma harekatı gerçekleştirirken bazı komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indirildi. Helikopterlerin başarıyla yaptığı hava hücum harekatı sonrasında komandolar belirlenen hedeflere tek tek girmeye başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar operasyona katılan birliklerin komutanlarına telsizden hitap ederek, "Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dağlarda bugün de bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz" demişti.