Erdoğan'ın sürtük hakaretine tepki yağdı. Müezzinin yalanlamasına rağmen Dolmabahçe Camii iddiasını da yineledi

Erdoğan'ın sürtük hakaretine tepki yağdı. Müezzinin yalanlamasına rağmen Dolmabahçe Camii iddiasını da yineledi
Yüzbinlerce insanı kendisine hakaret ettiği için mahkemeye veren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara 'sürtük' diye hakaret etmesine tepki yağıyor.

AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzbinlerce insanın katıldığı Gezi Parkı''nın yıl dönümünde yine hakaret etti. Erdoğan, “9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar sürtük.” dedi.

İşte Erdoğan''ın konu ile ilgili söylemleri şu şekilde: "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber."

Tepkilerin önemli kısmı, Erdoğan''ın zamların üzerini örtmek, gündem değiştirmek için, görüntüsü 9 yıldır ortaya çıkmayan, ''Dolmabahçe Camii''nde içki içtiler" yalanına sığınması üzerineydi.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler