Ukraynalılardan Muğla'da eylem ‘Putin Ukrayna’ya dokunma’

Ukraynalılardan Muğla'da eylem ‘Putin Ukrayna’ya dokunma’
Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, çocuklarıyla birlikte savaşın durdurulması ve işgalin sonlandırılması için eylem yaptı.

Gümüşlük Haber Ajansı’nın haberine göre; Muğla''da yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar Rusya''yı protesto ederek “Savaşa hayır" dedi. Marmaris ve Bodrum''da yapılan eylemlerde savaşın hemen durdurulması istendi.

Marmaris’te yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar Rusya''yı protesto eylemi yaptı. Marmaris, Atatürk Meydanında Ukraynalılar eyleme milli marşlarını okuyarak başladı. Değişik dillerde pankart ve dövizler taşıyan Ukraynalılar, gelişmiş ülkelerden kınama değil somut adımlar beklediklerini dile getirdiler.

Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Svitlana Borovska, "Ukrayna''nın toprak bütünlüğüne saldırı var. Ukrayna kendini korumaya çalışıyor ancak insanlar ölüyor. Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

Bodrum Ukraynalılar Derneği de Belediye meydanı Atatürk Heykeli önünde savaşa hayır eylemi yaptı.

Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu "Ukrayna topraklarını mevcut tüm araçlarla savunacak. Ukrayna uluslararası toplumu hemen harekete geçmeye çağırıyor” dedi.

Kadın ve çocuklar ellerinde ''Putin dur'', ''Putin geri çekil'', ''Barış istiyoruz'' yazılı Türkçe ve İngilizce pankartlarla ''Savaşa hayır'' sloganı attı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem de 15 dakika slogan atılarak 15 dakika da sessizce beklenildi. Yarım saat süren eylem sonrası Ukraynalılar sessizce dağıldı. Eylemlerin farklı günlerde tekrarlanacağı öğrenildi.

Türkiye''de şu anda aktif durumda 17 Ukrayna dayanışma, destek, kültür, sanat derneği bulunuyor.

İlgili Haberler