Muhterem Nur öldü mü? Muhterem Nur kimdir?

Muhterem Nur öldü mü? Muhterem Nur kimdir?
Arabesk müziğin sevilen isimlerinden Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur'un tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği iddia edildi. Haberi alan vatandaşlar, Muhterem Nur öldü mü?, Muhterem Nur neden öldü?, Muhterem Nur kimdir? sorularının cevaplarını arıyor.

Muhterem Nur hayatını kaybetti

Arabesk müziğin “Baba” lakaplı sanatçısı Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği iddia edildi. Haberi alan vatandaşlar ise, Muhterem Nur öldü mü? Muhterem Nur kimdir? Muhterem Nur neden öldü? sorularının cevaplarını arıyor. Tüm bu soruların cevabı haberimizin detayında…

MUHTEREM NUR ÖLDÜ MÜ?

Bir süredir böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu tedavisi gören Muhterem Nur, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alınmıştı. Solunum ve diyaliz cihazına bağlanan Muhterem Nur'un geçtiğimiz hafta öldüğü iddia edilmiş, ancak bu haber ailesi tarafından yalanlanmıştı. Bu sabah Muhterem Nur'un hayatını kaybettiği açıklandı.

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Gerçek adı Aysel Muhterem Kısa olan Muhterem Nur 31 Aralık 1932’de Manastır’da dünyaya geldi. Muhterem Nur, annesini doğum esnasında kaybederken babasını ise hiç tanımadı. Anne dediği teyzesi tarafından büyütülen Muhterem Nur’a Olga adı verildi. Yugoslav Hükümetinin Müslümanlara uyguladığı baskıdan kaçan Nur ve ailesi önce Tekirdağ’a daha sonrasında ise İstanbul Eyüp’e yerleşti. İlköğrenimini Eyüp 36.ilkokulunda tamamlayan Nur uzun yıllar fabrika işçisi olarak çalıştı.

Sinemaya fabrika işçisi olarak çalıştığı günlerde tesadüfen tanıştığı ünlü ses sanatçısı ve aynı zamanda dönemin en büyük film yapımcısı Halk Film'inde ortağı olan Suzan Yakar Rutkay'ın desteğiyle 1950 yılında "Yıldızlar Revüsü" filminde figüran olarak oynayarak sinema hayatına başladı. Fabrikadaki işinden ayrılıp günde 5 lira ücretle filmlerde figüranlık yapmaya başladı. Yıldızı parlayıncaya kadar da 20'nin üzerinde filmde küçük roller oynadı.

Muhterem Nur, 1965 yılından itibaren sinema çalışmalarını azaltarak dansöz olarak sahneye çıkmaya başladı. 1967'de şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. 1970 yıllarda daha çok küçük gazinolarda ve turne ekiplerinde şarkıcı olarak çalışan Muhterem Nur, Tekrar sinemaya dönerek aralıklı yıllarla 2002'ye kadar sinemada yer aldı.

1982 yılının Mayıs ayında , ileriki yıllarda arabesk müziğin "baba" lakaplı olan Müslüm Gürses ile Malatya turnesinde tanışan Nur, Gürses ile 5 Mayıs 1986 da Beykoz Evlendirme Memurluğu'nda gizlice evlendi.