Öğrencilerin TÜGVA protestosuna polis müdahalesi. 11 kişi gözaltına alındı

Öğrencilerin TÜGVA protestosuna polis müdahalesi. 11 kişi gözaltına alındı
Munzur Üniversitesi'nden öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet yürüten Genç Ofis ve TÜGVA yöneticilerinin, gençleri "burs veririz ve barınma yeri sağlarız" vaatleri ile etkileyerek AKP çalışmalarına götürdüklerini, bu durumun üniversite içinde huzursuzluk yarattığını iddia ederek protesto gösterisi yaptı. 11 kişi gözaltına alındı.

HalkTv''den aktarılan bilgilere göre; Munzur Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı''na bağlı faaliyet yürüten Genç Ofis ve TÜGVA yöneticilerinin, gençleri burs veririz ve barınma yeri sağlarız vaatleri ile etkileyerek AKP çalışmalarına götürdüklerini, bu durumun üniversite içinde huzursuzluk yarattığını iddia ederek protesto gösterisi yaptı.

BURS VE BARINMA VAAT EDİLİYOR

Öğrenciler, Genç Ofis birimi ile TÜGVA yöneticilerinin öğrencileri burs ve barınma yeri vaat edilerek AKP çalışmalarına katılmaları için baskı uygulandığını protesto amaçlı kampüste bir araya geldi.

11 ÖĞRENCİYE GÖZALTI

Üniversite kampüsü içinde dün gerçekleştirilen protesto yürüyüşü sonrası oturma eylemi yapan 11 öğrenci polis ekiplerinin sert müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

Basın açıklaması yapan öğrencilere slogan atılması ve halay çekilmesi durumunda müdahalede bulunacağını söyleyen polis ekipleri, oturma eylemi yapan öğrencileri yerde sürükleyerek zor kullanıp gözaltına aldı.

Emniyet kaynakları şu ana kadar 4 kadın olmak üzere 11 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

İlgili Haberler