Murat Kurum: "Ben de görevimi bırakacağım"

Murat Kurum: "Ben de görevimi bırakacağım"
Ankara Mamakta incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bir vatandaşın kentsel dönüşüm ile ilgili sorusuna "6 ay içinde burada temel atmazsak gel yüzüme söyle ben de görevimi bırakacağım" şeklinde cevap verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde gecekonduların yerine 15-20 katlı bina yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu projeler mimari olarak da bizim kültürümüzü yansıtacak. Bunun ilk örneğini Ankara'da yeni Mamak bölgesinde gerçekleştireceğiz." dedi.

Bakan Kurum, Mamak'ta yaptığı incelemelerde vatandaşların taleplerini de dinledi. Bir vatandaşın bölgede kentsel dönüşüm yapılacağı yönündeki vaatlerin uzun süredir yerine getirilmediği yönündeki şikayeti üzerine Kurum, "6 ay içinde burada temel atacağız. Atamazsak sen bana gel, 'Sen böyle dedin, geldin yine yapmadınız' de yüzüme, ben de görevimi bırakacağım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kurum ve beraberindekiler Gölbaşı Millet Bahçesi alan incelemesi ve Kuzey Ankara Cami, Kongre Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Projesi saha incelemesinde bulundu.