Muş'ta yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Muş'ta yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı
Muş'ta kar yağışı nedeniyle 234 köye ulaşım sağlanamıyor. Şehir merkezinde ise kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, araçlar karlar altında kaldı.

Muşta bahar havasının yaşandığı günlerin ardından etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle 234 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Etkili olan kar yağışının ardından işlerine gitmek için evlerinden çıkan yurttaşlar karlar altında kalan araçlarını güçlükle temizleyebildi. 

Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımıyla kurtarılırken, cadde üzerinde güçlükle ilerleyen araçlar güçlükle ilerleyebildi. Esnaf kapılarının önünde biriken kar yığınlarını kürekle temizlerken, belediye ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması başlattı.

234 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan ulaşıma kapanan 234 köy yolunu açabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Konuya ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, "Bahar havası yaşanırken yeniden kentimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle 234 köyümüzün yolu ulaşıma kapanmıştır. İl Özel İdaresi olarak, vatandaşımızın ulaşımını sağlayabilmek noktasında, karla mücadele çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürüyoruz. Bulanık ilçesinde 55, Malazgirt ilçesinde 56, Varto ilçesinde 31, Hasköy ilçesinde 15, Korkut ilçesinde 17 ve merkezde 60 köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Köy yollarında karla mücadele aralıksız olarak sürüyor" ifadelerini kullandı.

Muş Belediyesi karla mücadele ekibinden Hakan Korkmaz ise şunları söyledi:

“Muş’a bahar havası gelmişti, tekrardan kar yağışı etkili oldu. Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri olarak, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tekrardan kaldırımlardaki kar yığınlarını temizlemeye başladık. Vatandaşların rahat bir şekilde yürüyebilmeleri için çalışıyoruz" 

İlgili Haberler